Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Rabu, 21 November 2012

Sunway Lagoon

Sangat seronok, sangat best, sangat penat dan sangat ........... WOW!!!! HENSEM ..... hahahaha. Cuci mata la. Dah lama tak buat aktiviti macam ni.. LOL.

Tapi, sumpah sangat penat.

Memandangkan semalam 20 november 2012, Sunway Lagoon ada menyediakan tiket semurah RM20. Hahaha.. Sape tak nak wei... Harga runtuh habis tu....

Aku & the gang sanggup bangun seawal 5 pagi dan keluar rumah seawal 5.30 pagi semata-mata nak pergi Sunway Lagoon tu. Apa je la yang ada kat sana kan. Ikan duyung je pn...

Kami sampai sana around 6.30am. Jangan terkejut, seawal 6.30 pagi, dah ramai yang memenuhi kuanter tiket kat situ. Including as. Hehehe...

1000 yg terawal sahaja yang dapat beli tiket dengan harga RM20 tu.. Dan kami pun berjaya. hahahahahhahaha *muka bangga giler..

Beratur punya la macam duduk dalam tin sardin. dengan panas xde kipas dia. Dengan bahang manusia yang dah bersesak-sesak menghimpit aku. Bau masam je semua. hahaha... (tak mandi lagi tu. masing2 nk mandi kt kolam.) Nasib baik la aku beratur sebelah En.Comel.. Pergh!!! cair la kejap. Heheheeee...

Lebih kurang pukul 9 pagi, baru la kuanter tiket terhegeh-hegeh nak bukak. Bayangkan, berapa lama kitorg tersepit di celah-celah bau badan manusia+peluh jantan En.Comel aku tu. Huish!!! sangat terseksa. Lebih kurang 2 jam setengah aku tersiksa di celah-celah ribuan manusia yang tak mandi tu.. Hahaha.. Sabar je la.. kau yang nak sangat kan...

Bila dah dapat masuk tu, semua permainan kitorg main.. (BOHONG!!!!!) Tapi yang paling best,,,, aku x nmpk pn apa yg best kat sini. Tapi bagi kaum ADAM, sangat best kalau datang sini. Selain have fun, boleh cuci mata sekali. Dapat tengok awek seksi.. Bukan seksi sikit2, seksi habis bhai... Suku b****, separuh b**** & hampi berb**** pun ada gak. Seksi habis. Bikini transparent pun ada... (BOHONG!!!!) Ala, event diorg tutup part2 tertentu, tp still boleh nmpk sbb jarang. Yang melayu pun dah mcm Minah Salih celup aku tengok. Hahahahahah.... Sangat terkejut la bagi aku yang sangat kekampungan ni..

Dan yang paling best, aku just spend RM50 only utk event kali ni. PERGH!!! superb habis. Selama ni,  kalau hangout with them, aku mesti habis dekat RM100.. This time dapat save RM50.. huhuhuhu.. Bagus2... GOOD JOB SYAHIRA!!

Dan yang paling terbaik aku dapat lepas balik dari SUNWAY LAGOON ni ialah Kepenatan Yang Tak Terhingga + Sakit-sakit badan sbb naik Pirate Ship (mcm nk tercabut nyawa naik minatang nih. Sumpah xnk naik lagi...) + Duit pun habis + Terperangkap dalam kesesakan lalu lintas hampir sejam. (yang ni x adil, penumpang lain semua dok mkn KFC diorg, aku lak yg kena drive smbil perut mnyanyi lagu rock) Dahsyat!!!!!!

So, C U Later....
Muah!!

Jumaat, 2 November 2012

STPM 2012 - Modul Baharu

Assalamualaikum semua.

Sorry to say, bila dh sambung form 6 ni, nak kata sibuk sangat tu xde la sangat. Cuma kemalasan lebih menguasai diri. HAHAHA!!

Ye la, jarak sekolah dengan rumah dlm 15KM dan mengambil masa hampir setengah jam kalau berlaku kesesakan lalu lintas. Biasa la, Hulu Langat ni dah semakin dikenali ramai. Dulu kalau aku sebut Hulu Langat, ramai giler x tau kat mana Hulu Langat tu. Even ckp dengan budak2 yang duduk kat kajang atau cheras pun boleh buat muka pelik bila aku sebut nama tempat tinggal aku. Tapi sekarang ni ada la perubahan dia just because tempat beriadah mcm Sungai Congkak and Air Terjun Sungai Gabai.

Next week aku akan menduduki peperiksaan STPM for new batch 2012 SEM 1. Biasa la geng, now, STPM dah belajar ikut penggal ok. Every new sem tukar topik and buku text. Kesian gak r aku tengok parents aku sebab aku asyik mintak beli buku latihan je. Buku text STPM xnk mahal pulak. Lepas tu buku latihan takat 1 je tak cukup. Huhuhuhu. But nasib baik parents aku x bising kalau bab buku ni.Alhamdulillah.. Cuma aku kesian kat diorg la cite dia.

So, start 5 November 2012, aku akan menduduki peperiksaan kertas Pengajian AM. For the next day, exam paper GEOGRAFI. Next, paper Bahasa Melayu and the last day, 8 November 2012, paper sejarah yang menunggu nak telan kami semua. HAHAHAHAHA.

Preparation? So far so good. Harap2 aku ingat semua bnda yang aku dah study b4 this.
Doakan kejayaan aku ok!!

For more information about STPM modul baru ni, U all boleh la search sendiri. Hahahaha!!!

*nampak dah malas dia nak berblog ni....