Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Jumaat, 30 Mac 2012

Sesi Mengisi Borang

Assalamualaikum.

Bila result SPM dah keluar ni, mesti la mereka mereka yang sebaya dengan aku ni dok sebuk mengisi borang itu ini. Ye la, siapa yang tak nak sambung belajar kan.

Tapi bagi aku la kan, bila semua borang perlu di isi dengan HUJUNG JARI je, aq rasa sangat serabut. Tapi ada bagusnya kalau isi borang online ni.. Sebab, bila masa lagi aku nak menatap skrin hitam ni kan.. Kat tempat kerja tu dok mengadap minyak hitam, asap hitam, orang hitam and so on sampai kulit muka and tangan aku pun dah bertukar warna. WARGH!!!

Buat masa ni, aku baru mengisi borang UPU, Kursus Perguruan Lepasan SPM (KPLSPM) dan yang sama waktu dengannya..

 Aku suka isi borang-borang penting ni time-time macam ni la. Kalau isi borang dalam pukul 1 2 pagi mcm ni, memang cepat siap dan takkan ada masalah nak loading satu-satu page tu. Cuba la korang try buat waktu siang. Semua macam hampeh. Kalau isi waktu pagi-pagi waktu korang tidur tu kan, pergh!! semua berjalan lancar. Aku tau waktu macam ni adalah waktu tidur korang. So, aq nak bagi tips biar cepat sikit isi borang time-time pagi macam ni.

1. Siang tu, korang baca la syarat-syarat kelayakan khas.
2. Kenal pasti jurusan idaman korang dan semak syarat kelayakan. Kalau tak layak, tukar cepat dan gantikan dengan jurusan yang sepatutnya.
3. Lepas tu simpan.
4. sebelum tidur, set jam untuk bangun pukul 1 or 2 pagi.
5. Isi borang sampai sudah.
6. Cepat siap, cepat la korang sambung tidur... Tunggu apa lagi, pergi la sambung tidur!

Bidang yang diambil bukan la sepenuhnya minat aku. Cuma nak try and error je... hehe.. Mudah-mudahan ALLAH tunjukkan aku jalan yang sebenar.

Yang masih bertangguh nak isi borang UPU tu, baik korang cepat isi sebab 2 april ni last tau. Lepas tu, takde dah nak nangis-nangis lagi...

HA!!!

Korang pergi tak karnival JOM MASUK U 4 this weekend??? Better korang pergi. Boleh dapat banyak info pasal bidang yang korang nak amik. Sambil-sambil tu, boleh gak korang pergi cuci mata ke.. Hahaha.. Release tention kot...

Nak bagi chance kat Hanini dan Amira untuk release tention korang just for a while. Jangan dok pikir masalah je. Bagi peluang kat diri to have fun.

Tapi jangan sampai terlepas tarikh akhir nak isi segala borang untuk sambung belajar dah la.

Sekian.
*siap tersengguk2 dah aku sekarang ni.(ngntuk giler~~)

P/s: Boss!! Nak berenti kerja la.. Penat. Nak duduk rumah pulak. Nak kasi kulit muka yang dah terbakar ni back tu normal. Nanti senang, bila dapat tawaran, muka da already cerah bersinar. tak macam sekarang ni... kih3~~

Tiada ulasan: