Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Ahad, 1 Januari 2012

This sticks make me smiles

Assalamualaikum semua..

Rindu aku tak??? huhuhuhu.. Dah lama tak update story since lepas exam. Ye la, macam-macam pulak ujian yang datang dalam masa yang terdekat ni. Anyway, aku tak nak cerita pasal problem dalam post kali ni. Aku nak cerita pasal STICKS.. huhuhuhu....


Korang penah tengok x minatang nih??????....Ingat tak nak main macam mana??? Mesti ingat kan...

Hari tu aku main sticks ni sorang-sorang dek akibat boring teramat sangat. Tiba-tiba adik lelaki aku datang menerjah. Ooooocoottt!!! Sangat la kureng asam budak nih!

Dia ajak aku main minatang nih dengan dia. Dia cakap, siapa kalah kena tekan tubi 10 kali. Aku tak setuju. Macam-macam jenis denda dia cadangkan. Last sekali, dia cakap, "Siapa kalah, turun sekali"... Aku setuju je la. Alaaa,,, takat ketuk ketampi sekali, ape kehal kan...

So,, bermula sesi perlawanan.....

Campak punya campak sticks tu, last-last sekali, kemenangan berpihak kepada aku... Chayalah gugurl menang la woi!!! hehehehehehe...

Aku pun dah start la ketawa mengekek pandang kat dia. Dia pun start la tersengih-sengih pandang dia.

Apa lagi, denda pun bermula............

Serius,, lawak giler malam tu... hahahaha... Tu la,,, spe suruh cakap bukan-bukan... Lepas tu berniat nak mendajal aku sebagai kakak dia pulak tu... Ish ish ish....

Adik aku tak puas hati coz dia kalah. Dia ajak lawan sekali lagi. Dengan denda yang berubah dari 1 ke 2.......

Sesi campak menyampak sticks pun bermula........

Aku dah rasa cuak semacam dah time tu,,, tapiiiiii,, cover cover... Control ayu...

Aku pandang dia, dia pandang aku sticks pandang kami.

Moh gelaka ramai-ramai woh!!!!! kah kah kah kah kah kah kah.......

Sudah ku jangka,, ini akan terjadi.....

Tak pasal-pasal,, malam tu aku kene ketuk ketampi 2 kali. HAMPEH BETUL!!!!

Satu family gelakkan aku. Aiseih men.....

Elok je aku kalah,, adik aku pun cakap,,, "dah! aku taknak main lagi"

Kureng betol budak ni.... Memang saje je nak dajal aku....


moral of the story :  Hati-hati terhadap pihak lawan.  Kemenangan tidak akan selalu berpihak kepada kita....

Salam takziah..... (hahahahaha)

Tiada ulasan: