Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Ahad, 8 Januari 2012

Kerja

Salam...

sangat best bila dah bekerja ni. Even baru dua hari, tapi aku dah dapat selesakan diri. Cuma semalam je aku start ternampak org2 yang aku x nak jumpa sangat2. Tapi nak wat camne, dah tmpat aku keje tu famous sangat sampai everytime berita, mesti ada keluar muka dia. hahahak.

Tapi paling best dapat bekerja dgn abg terbaik!!!!! hahak. Ok la, abg tu x garang. Sangat friendly. Wah wah wah..... Tapi tak lama lagi dia nak berenti dah. Sambung belajar katanya. Semoga berjaya!! Jangan lupa syera dah la.. kah kah kah....

sekian,,
Wassalam......

Ahad, 1 Januari 2012

CONTEST BLOG PALING KEMAS BY TASYA


Aku di tag oleh CIK NINI untuk join this contest....

First time tengok ,, boleh ke aku join????
Second time ,, blog aku kemas sangat ke???
Third ,, lpas dah explore segala hadiah dia ,, ALAMAK!!!! novel novel novel......

Last-last ,, argh!!!! tak boleh jadi ni ,,, nak join jugak!!!!

Demi novel yang tercinta, akan ku join this contest. Hak hak hak hak.... Mana la tahu ,, untung sabut ,, aku menang ke...

"perasan nye... blog tah papo jo kw nih ,, ade hati pulak tu nak join contest ni..."

"ada aku kesah??? yang penting mencuba yang TERBAIKKKK.... (bak kata boboiboy....)"

Untuk mengetahui maklumat yang lebih lanjut ,,, anda boleh la meng  KLIK DI SINI.

U all nak tengok hadiah-hadiah nye tak???

Silalah SILALAH KLIK DI SINI.

Sesiapa yang berminat ,, silalah join contest ni... Tarikh tutup pada 31.1.2012... Jempu ramai-ramai.....

Dan aku dengan kuasa vetoku telah meng tag :-





Salam Sayang....

PS : Lambat sedar bahawa dinda telah di tag oleh hanini untuk join this contest. huhu...

Happy New Year 2012

Selamat Tahun Baru!!!!!

Alhamdulillah,, bertambah lagi setahun umur aku,,, ini bermakna aku semakin MUDA!!!!! hahahahahaha.......

Malam tadi korang semua sambut tahun baru kat mana????

Aku...????.....

Kat rumah je sudah la... Tak sanggup aku nak bersesak-sesak di i-City Shah Alam atau di KLCC.. Aku tengok dalam tv,, macam cacing kerawit je orang.. Ramai sangat.... Baik duduk rumah bersenang lenang di depan TV.

Malam tadi, my old McDonald friend ,, ATIKAH ISA,, text me... hihihihihi...

Aku baru terdetik nak text dia dalam masa terdekat ni, tup tup,, malam tahun baru dia dah text aku dulu.

Rindu sangat kat dia.. Rindu nak jumpa dia,, nak sembang-sembang dengan dia,, nak hang out dengan dia...Senang cerita, rindu teramat amat amat amat sangat lah dengan dia. huhuhu....

Ye la,, dah dua tahun lebih aku tak jumpa dia since dia pindah kat Putrajaya. Dah sosial sikit dah awek tu.. Tak macam dulu,, pemalu,, pendiam,, sweet sweet gitu.. hak hak hak hak.. Tapi,, yang tetap sama dari dulu sampai sekarang ialah,, PEMINAT TETAP RAMAI DAN SEMAKIN RAMAI.... huhuhuhuhu...

Nak tengok muka ONE OF MY BEST FRIENDS ,, Atikah ni tak????...

Mesti nak an... huhuhuhu....

Aku grab gambar ni kat FB dia.. huhuhuhu... Aku takda gambar dia dalam simpanan aku.

Nampak gambar dia atas tu???? Korang reti mengira tak???? PANDAI???

Ok good!!!

Now, kira 1 ,, 2 ,, 3 ,,,,,,, dekat gambar orang-orang dia atas mengiku turutan.

Dapat tak?????

Awek cun tu memakai tudung berwarna putih,,, baju belang-belang melintang,, posisi dia duduk adalah di tengah-tengah.

Are u get it????

GOOD!!!!!

She's pretty right???? She's my best friend before Hanini... I know her since standard form.. That's why I miss her sooooooooo much. huhuhuhu...

Dan aku menghabiskan malam tahun baru aku dengan bersembang dengan dia. Macam-macam cerita ada.

And make me surprise is dia dah ada yang special...

Wah wah wah.... dlu ye ye xmo xmo xmo...

Sekali diam diam,,, ubi berisi sudah... hak hak hak hak....

Dan mal tahun baruku di warnai dengan memori yang indah lagi indah.... (merapu dah ni...)

Salam Tahun Baru buat semua...
Semoga succes in your life.....

Salam Sayang.....


PS : Tahun ni mesti ramai nak kawin pada 12.12.2012 atau pada 20.12.2012 kan.... Setuju tak????? Tak caye???? Tunggu dan lihat je la........ huhuhuhu....

This sticks make me smiles

Assalamualaikum semua..

Rindu aku tak??? huhuhuhu.. Dah lama tak update story since lepas exam. Ye la, macam-macam pulak ujian yang datang dalam masa yang terdekat ni. Anyway, aku tak nak cerita pasal problem dalam post kali ni. Aku nak cerita pasal STICKS.. huhuhuhu....


Korang penah tengok x minatang nih??????....Ingat tak nak main macam mana??? Mesti ingat kan...

Hari tu aku main sticks ni sorang-sorang dek akibat boring teramat sangat. Tiba-tiba adik lelaki aku datang menerjah. Ooooocoottt!!! Sangat la kureng asam budak nih!

Dia ajak aku main minatang nih dengan dia. Dia cakap, siapa kalah kena tekan tubi 10 kali. Aku tak setuju. Macam-macam jenis denda dia cadangkan. Last sekali, dia cakap, "Siapa kalah, turun sekali"... Aku setuju je la. Alaaa,,, takat ketuk ketampi sekali, ape kehal kan...

So,, bermula sesi perlawanan.....

Campak punya campak sticks tu, last-last sekali, kemenangan berpihak kepada aku... Chayalah gugurl menang la woi!!! hehehehehehe...

Aku pun dah start la ketawa mengekek pandang kat dia. Dia pun start la tersengih-sengih pandang dia.

Apa lagi, denda pun bermula............

Serius,, lawak giler malam tu... hahahaha... Tu la,,, spe suruh cakap bukan-bukan... Lepas tu berniat nak mendajal aku sebagai kakak dia pulak tu... Ish ish ish....

Adik aku tak puas hati coz dia kalah. Dia ajak lawan sekali lagi. Dengan denda yang berubah dari 1 ke 2.......

Sesi campak menyampak sticks pun bermula........

Aku dah rasa cuak semacam dah time tu,,, tapiiiiii,, cover cover... Control ayu...

Aku pandang dia, dia pandang aku sticks pandang kami.

Moh gelaka ramai-ramai woh!!!!! kah kah kah kah kah kah kah.......

Sudah ku jangka,, ini akan terjadi.....

Tak pasal-pasal,, malam tu aku kene ketuk ketampi 2 kali. HAMPEH BETUL!!!!

Satu family gelakkan aku. Aiseih men.....

Elok je aku kalah,, adik aku pun cakap,,, "dah! aku taknak main lagi"

Kureng betol budak ni.... Memang saje je nak dajal aku....


moral of the story :  Hati-hati terhadap pihak lawan.  Kemenangan tidak akan selalu berpihak kepada kita....

Salam takziah..... (hahahahaha)