Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Sabtu, 10 Disember 2011

Huh! Lega....

Assalamualaikum......

Act, xda bnda pn aku nak cite kt sini. Cuma nk share story a few story ngn korng. (th ape je la cite aku nih)

8 Disember 2011 adalah tarikh terakhir aku menduduki peperiksaan SPM. Paper hari tu adalah EST. Alhmdulillah, x susah sangat. Cuma tak cukup masa je nak tulis essay. Lepas habis exam, masa untuk memulangkan buku text. And before balik, aku rase sdy pulak.Ye la, pas ni tak dpt jmpa korg lagi. Jumpa pn, suasana dah tak macam kt skolah lg... Ye la, msing-masing dh de life masing-masing kan....

Lepas ni, sesi untuk mencari kerja pulak. hari jumaat hari tu, aku g cari kerja ngn tacha. Sampai kat satu kedai ni, dia bg kami isi borang. Punya la bnyk nk kene isi dgn pnuh brsush pyh. Skali time nk hntr balik borang tu, akak tu ckap "sebenarnya kami nak cari pekerja tetap. payah la amik pekerja sementara ni. nanti nak kena latih orang lagi.... bla bla bla bla" CIS!!! Baik ckp awal-awal. Tak payah aku buang masa isi borang kat situ. Hampeh betol!

Memang ada betolnya apa yg akak tu ckp. Tapi kalau semua kedai ckp bnda yg sama, takkan aku nak duduk rumah  and menghbiskn beras mak aku. Kalau ada kerja, at least xda la aku nak wat muka toya mintak duit coz dah ada duit sendiri. Huh, x phm btol aku.

Ok! Now, stop talking about JOBS.

Bila aku tengok tengok tengok tengok tengok dan tengok, terasa __________ pn ada gak dengan _______ . (ape kw ni syera, nk cer ke tak ni????) Hmmmmm makin lama, aku rasa makin complicated dengan semua ni... (ape ni???)

Korang pernah rasa yang life korang complicated tak sekarang ni???? Aku rasa mcm tu sekarang ni. Rasa mcm SESUATU je.. Macam ada something yang membuatkan aku rasa SESUATU. (.....????.....)

Dah r, fed up lak aku!
Cau..........

Tiada ulasan: