Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Sabtu, 10 September 2011

Al-Kisahnya Kami....

Assalamualaikum...
Dan Selamat Membaca kepada semua...


Pada suatu hari,,,

"Aku ingat lepas SPM ni aku nak g merantau jauh-jauh la. Seriously aku tak dapat lupakan dia. Maybe bila aku dah pergi jauh, aku dapat lupakan dia."

Hani diam je,,, (berat hati la tuuuu.... huhuhu)

"Aku ingat lepas ni aku nak tukar la pilihan kolej matrik yang lagi dua tu. Nak pilih jauh-jauh sikit."

Hani said,,,,

"Kau pergi mana pun, kau tetap ingat dia gak.. Walau sejauh mana kau pergi pun, kau takkan dapat lupakan dia. Kau bukan tinggalkan kepala kau kat sini pun ..."

Syira,,,, (monolog dalaman)

"hmmmm,,, betol gak pe mek ni cakap. Walau aku g sejauh mana pun, kalau ALLAH dah takdirkan macam tu, macam tu la jadinya. Lagipun kepala aku ni mana boleh nak di cabut-cabut. Hmmmm...."

Syira said,,,,

"Tapi aku bukan ape Nini,, aku kat sini hari-hari jumpa kau.. Dah la kau awek Kucai. Kucai tu kawan dia. See, the main point is U. Macam mana nak lupakan dia kalau macam ni..."

Muka Hani dah berubah dah time tu... Aku tau aku dah buat dia kecik hati.. Sorry, aku tak bermaksud nak wat kau sakit hati ke,, ape ke... Tah kenapa time tu aku terberterus terang kat kau sampai macam tu sekali. Ye la, apa yang jadi ni dah ketentuan Allah. Aku tak sepatutnya menjadikan kau sebagi punca kan.. Ya ALLAH,, kenapa la aku boleh tercakap macam tu kat kau. Hmmmm...

Tapi last-last, aku tak jadi la nak tukar kolej pilihan tu. Insyaallah, lepas ni aku akan try control my emotion.. Takkan wat kawan aku ni sakit hati  lagi... I wish, kita dapat kolej matrik yg sama dan di tempatkan di bilik yang sama... AMIN.....

Tiada ulasan: