Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Ahad, 28 Ogos 2011

Selamat HAri Raya

Selamat Hari Raya..... (^_^)

Di kesempatan ini, Syahira ingin memohon ampun dan maaf dari mata ke hati. (sebab korang membaca guna mata, hati yang menilai kan....) Macam mana dengan persediaan raya kamu semua??? Mesti over kan??? Tahun ni, aku serba serdahana je.. Tak boleh nak over sangat.. Takut lupa pula lepas raya ni nak trial SPM.

Memang agak cuak dan scary.... Ye la, keputusan trial ni la yang menentukan sama ada aku layak atau tidak untuk menyertai HARI GRADUASI SMKAJ 2011. Aku nak menjadi salah seorang daripada peserta yang akan mendapat sijil di atas pentas tu nanti...

Aku harap, aku dapat stabilkan perasaan ni sebelum berjuang untuk trial SPM. Kalau boleh, nak je buang perasaan ni jauh-jauh. Serabut tahu!!!!!!

Please doakan kejayaan aku untuk trial yang semakin dekat ni, untuk gerak gempur yang bakal menyusul kemudian, dan untuk SPM yang menentukan masa depan aku.....
Assalamualaikum semua...

Hari ni masuk hari ke-28 kita sebagai umat Islam berpuasa. Alhamdulillah... Aku bersyukur kerana diberi peluang untuk merebut peluang beribadah kepada Allah s.w.t. pada Ramadhan kali ini.. Alhamdulillah juga kerana Allah telah memberi keistimewaan kepada aku pada bulan Ramadhan ini.

Aku tahu, apa yang terjadi ada kaitan dengan dugaan yang datang dalam pelbagai bentuk tu. Bila difikirkan, memang rasa tak tertanggung. Rasa sebak, terseksa dan sebagainya. Tapi satu-satu ubat yang aku temui untuk mengatasi segala perasaan ini hanyalah dengan beribadat kepada Allah. Itulah satu-satunya ubat yang paling mujarab yang mampu mengubat segala penyakit yang berpunca dari hati. Dan dengan bersolat, hati aku mendapat ketenangan yang selama ini aku inginkan.

Kenapalah baru sekarang aku menyedarinya....

**********

Di suatu petang Jumaat yang penuh keberkatan. Kepulangannya sentiasa ku nanti....

Dia datang tanpa aku duga, tanpa aku pinta. Harapan aku menjadi kenyataan apabila dia muncul dihadapan ku. Perasaan aku betul-betul tak tentu arah. Simptom-simptom lama datang menyerang. Huhuhuhu...

Aku melihatnya dari jauh. Sekalipun dia tidak menoleh ke sini... Aku tersentap. Tidak ingatkah dia padaku?? Aku cuba menahan hati dari jatuh tersungkur.. Hati aku seolah berbisik, "pergi dari sini Syahira...." Aku menurut kata hati. Aku pergi dari terus memandang dia. Di suatu sudut, tidak jauh dari dia dan Hanini, aku duduk memandang kehadapan, berdialog dengan diri. "Layakkah aku untuk menanam impian itu???" Aku tertunduk, mengakui aku tak layak menanam impian itu.

Petang itu, hujan air mata turun lagi kerana dia.

Berhentilah Syahira dari terus menanam impian itu..
Berhentilah dari terus menyiksa perasaan itu..

Tapi....
MAMPUKAH AKU??????

Jujur, aku tak mampu.....

Selasa, 23 Ogos 2011

SPM (....dan sebagainya....)

Assalamualaikum semua....

Hari ni Kak Syera ingin bercerita pasal SPM. Amacam kepada candidates SPM 2011 tahun ni, dah ready sangat ke?? Ha?? Kak Syera dah ready ke belum??? Mesti la BELUM SEPENUHNYA... huhuhu.. Ape la Kak Syera ni. Cakap macam dah ready sangat je. hehehe... Sorry la adik-adik semua. Hidup mesti kena happy. Jangan sedih-sedih selalu. Bosan tau.

Ok! Sebelum terpesong jauh ke kancah gosip dan sebagainya, lebih baik Kak Syera kembali ke topik utama kita tadi. SPM, yang Kak Syera gelar sebagai SIJIL PANGGILAN MAUT yang menanti semua student form 5 this year. Apa la yang Kak Syera nak cakap sangat ni kan... Ni ha, nak bagi kome semua baca jadual SPM yang bakal bermula pada 14 November 2011..

Kak Syera macam dengar kome kata, "Boleh x amik Spm tahun depan je? Saya tak ready lagi la..." Hahahaha... Cuba adik-adik masuk balik dalam perut mak adik-adik tu, lepas tu adik-adik keluar tahun depan je. Boleh tak???? Cepat la cuba... Boleh tak???

"TAK BOLEH KAK SYERA...."
"Haha.. Reti pun kome.. Sama la juga. Mana boleh sesedap rasa kome je nak amik tahun depan tanpa sebarang alasan yang munasabah"

Pengecualian diberikan kepada mereka yang ada sebab-sebab yang munasabah sahaja.

" Takda-takda, mana ada munaserawak. Selambe badak korang je an.."

Lain la kalau adik-adik semua menerima nasib yang sama seperti kawan Kak Syera (Fatimah). Does yang tertanya-tanya siapa Fatimah tu, Boleh la buka...

Semoga Kau Tabah Menghadapi Dugaan Ini
Semoga Kau Tabah Menghadapi Dugaan Ini (Part 2)
Semoga Kau Tabah Menghadapi Dugaan Ini (Part 3)
Semoga Kau Tabah Menghadapi Dugaan Ini (part 4)

Sebenarnya, Kak Syera nak bagi jadual SPM 2011 je... Hehehehe... Punya la panjang mukadimah dia. Alih-alih cuma nak cakap pasal jadual je. CIS!!!

Untuk maklumat lanjut, silalah KLIK DI SINI....

Belajar rajin-rajin ye adik-adik semua...
Good Luck SPM yup.

Jumaat, 19 Ogos 2011

Dia Datang Tanpa Mengira Masa

Berharap agar dapat duduk di awan yang indah dan melupakan segala kepahitan.
Zaman kanak-kanak ku sentiasa membayangkan awan adalah seperti gula-gula kapas yang lembut.
Tapi hakikatnya, awan adalah air yang tersejat ke udara...

Salam...

Betul... Dia datang tanpa mengira masa. Sedih, suka, duka silih berganti. Aku harap sangat aku dapat hadapi semuanya dengan tabah.

Aku terpikir, apa salah aku kepadanya? Kenapa dia mendiamkan diri bila aku cuba bercakap dengannya? Kenapa dia memalingkan wajahnya bila aku memandangnya? Besar sangatkah dosa aku terhadapnya sehingga dia memperlakukan sebegini rupa? Ya Allah... Aku tak sekuat itu untuk menghadapi dugaan ini.

Semalam, aku menitiskan air mata lagi. Kerana dia aku jadi begini. Kerana dia, jiwa aku tidak tenang. Kerana dia, hidup aku diselubungi kesedihan. Aku telah menitiskan air mata lagi semasa dalam perjalanan ke sekolah, setelah pagi itu, aku mengadu kesedihan ku kepada Yang Maha Kuasa.

Sebak di hati tak dapat di tahan apabila Nini bercerita dan bertanya perkara yang berkaitan dengan dia. Tengah hari itu Nini cakap kepada ku, "Syera! Aku tampar kau karang." Aku tidak mengendahkan kata-katanya. Aku cuma berdia diri dan memujuk hati ku untuk terus tabah menghadapi dugaan di bulan Ramadhan ini..

Maaf, bukan niat ku untuk membuka cerita ini. Cuma, aku akan merasa tenang sekiranya dapat meluahkan segalanya di sini...

Maaf....

Rabu, 17 Ogos 2011

Kenapa Mesti Ada yang Mempertikaikan???

Salam

Alhamdulillah.. Since Tim dah boleh pergi sekolah ni,, yup!! Dah dua hari dia pergi sekolah.. Huhu,, seronok betol aku.. Ye la, kawan tersayang dah boleh datang sekolah, so, x la rindu sangat kat dia lepas ni. Cuma dia masih belum cukup kuat untuk menulis dan memahami apa yang di ajar oleh guru-guru.. Tapi dia tetap kuatkan semangat untuk mengingatkan semula apa yang pernah dia belajar sebelum ni.

Semalam nini ngadu kat aku, Encik A mempertikaikan persahabatan kami(aku dan nini) dengan Fatimah. Kenapa? Aku pun pelik. Aku tau, Tim tu dulu memang agak sosial sikit. Tapi kenapa korang nak ungkit cerita lama? Bagi la peluang kat Tim nak berubah. Korang sebagai seorang kawan seharusnya mendoakan dia agar cepat sembuh. Agar dia dapat kembali seperti dulu.

Encik Mee pun sama. Dia boleh tanya kenapa Nini Menangis time melawat Tim di rumah. Tak ke sengal namanya tu? Hello, siapa je yang dapat menahan kesedihan bila melihat kawan rapat dia jadi macam tu. Duduk di atas kerusi dan memandang korang tanpa ada reaksi yang di pamerkan. Haih! Hati batukah anda bila melihat sahabat anda memandang ke arah anda tampa riak pada wajahnya? Nasib la Encik mee tak tanya aku kenapa menangis gak time tu. Kalau tanya, memang nak kene ceramah dengan aku la tu...

Anyway, hope korang terus mendoakan Tim agar dapat pulih sepenuhnya. Sekarang ni, pergerakan Tim agak terbatas. Walaupun dia dah dapat berjalan, tapi pergerakan dia tak selancar kami yang sihat ni. Dia cuma berjalan dengan langkah yang sedikit. Dia berjalan pun mesti berteman. Takut jatuh di tengah jalan pulak. Satu hal nak jawab ngn ayah dia. Karang, dia dah tak dapat nak dapat sekolah sebab takda orang nak tolong dia jalan. Time kami menulis, dia nak try menulis gak. Tapi tangan dia belum cukup kuat untuk menulis.

Aku sebagai kawan hanya mampu mendoakan dia agar cepat sembuh. Biar boleh jalan laju-laju, berlari, cakap kuat-kuat, menulis, menghafal dan memahami dengan mudah apa yang dia belajar.

Silalah mendoakan kawan aku ni.... Aku rindukan dia yang dulu.....

Sabtu, 13 Ogos 2011

Pasal J lagi.....

Dah tajuk pun pasal J, means, bad news or good??
In the middle kot...

Semalam aku g tuishen ngn mek nini. Macam biasa la, setiap hari jumaat, kami ada masa terluang selama sejam. Jadi, taman permainan la tempat kami menghabiskan masa bersama-sama. Biasanya kalau hari jumaat, kucai akan datang jumpa nini if dia blum balik UTeM. So, ternyata memang dia belum balik lagi.. Jadi, mereka bertemu untuk menyelesaikan masalah yang sememangnya berpunca dari Kucai.

Jujur la, kalau diberi peluang, nak je aku tinju-tinju Kucai tu.. Suka sangat sakitkan hati Nini. Dia ingat Nini tu patung ke ape? Nak berkawan dengan gurl lain tu kawan je la. Yang sampai gurl tu nak sindir-sindir nini, nak serang nini tu nak buat ape? Aku tak paham betul la ngn gurl2 ni. Kucai tu dah lama couple ngn nini since dia belum pergi UTeM lagi PAHAM X???? Yang tibe-tibe kau orang cakap nini bukan-bukan kenapa? Apa salah kawan aku tu? Dia tak pernah larang Kucai nak berkawan dengan perempuan mana sekali pun. Tapi Kucai, kau kene ingat, kau dah ada siapa? Ni tak, berkawan melampau-lampau. Kau pikir kawan aku tu takda perasaan ke????????? Huh! Mencik kau tahu tak!!!
Sakitkan hati kawan aku nape ha pakcik?????

Ok, after nini sudah habis menyelesaikan masalah mereka, Dia pun naik ke pusat tuishen. Than aku pandang je la dia. Muka macam de masalah je.. Aku tnye dia kenapa??? Dia dok sengih-sengih ngn aku lak... Haih! Tanye punya tnya, than dia ckp, dia ada nk bg tau something pasal J. DUSH!!! Apa lagi lepas ni???

Aku tnye nini, gurl yg dia bwk kluar tu btol awek dia ke? (hati dah agak tenang sikit time tu...) Dia macam berat hati nak bg tau aku. Takut aku sedih lagi macam hari tu kot.. Tapi aku yakin kan dia yang aku takkan sedih, takkan nangis.. Tibe2 dia ckp, aku bg tau ko lepas SPM la...

Agak lama aku mendesak dia, akhirnya berjaya... Dia cakap, masa J keluar g MID ngn gurl tu, gurl tu tarik tngn J... Kepala otak aku time tu dok pikir, Kenapa MID???? Kenapa tarik tngn J??? Kenapa????? Adakah orang tengah ramai time tu???

Kucai yg dok tengok depa dr belakang la yg bg tau nini.. Tp seriously, aku agak jeles skit la.. Pasal diorang pegang-pegang tangan... Wargh!!!!!! Tu J aku la... Sape bg kau pegang tangan J ha???????

Than nini cakap, kau couple je la ngn adik J tu... ...???... TAKNAK!!!
J dh tak suci... COP!!! aku pelik. Pegang tangan je kan? tak buat pape kan??? tp itu la pndpt nini...

Bg aku la, KUCING TAKKAN MENOLAK IKAN... As a gurl, kita kena la jaga batas pergaulan antara lelaki dan perempuan kan?? Kalau lelaki tu betul-betul sayangkan gurl tu dan hormat ngn gurl tu, Walau macam mana pun dugaan yg datang, dia tetap dengan pndirian dia untuk tidak melebihi batas2 pergaulan antara lelaki dan perempuan. Lagi pun, kalau gurl tu tak mula dulu, xkan J nak start dulu an??? Ye la, time dia jalan sebelah aku kat Mid dulu, dia xda pun wat perangai even kami jalan betul2 rapat and duduk sit couple lg time g tngok wyng hri tu. Takde ye... takde!!!

Does yang terasa ke...,, Sorry ok.. Ni pendapat aku..

Lepas macam-macam yang aku dengar pasal J, aku tak tau npe aku still harapkan dia...

p/s : J, cuba bace lirik lagu CT-Bertapa ku cinta padamu. Jiwang tak??? hahahahaha

Rabu, 10 Ogos 2011

Huru-hara.....

nak cer ni...

tp x tau nk cer cm ne..

perasaan aku btol-btol tgh huru hara ni...

huhuhu....


ok, semuanya bermula gara-gara seseorang yg bergelar Mr.J. Di sebabkan aku tersuka kat dia, aku jadi macam ni. Sabtu lepas, nini kata, J pergi jalan-jalan dengan gurl lain tapi di temani oleh kucai. Bila kucai tanya siapa gurl tu, J cakap, kawan je.

Kalau kawan, kenapa bawak dia keluar jalan-jalan? huuuuu... sdy ni... Gara-gara berita tersebut, Terawih aku pada malam itu dah tak khusyuk. OMG! Besarnya penangan J ni dalam hidup aku.. Sedangkan kami takda apa-apa hubungan. Aku boleh sampai menangis dalam solat sebab terfikirkan dia. Apa ni syahira???? Takkan sampai macam tu sekali??? Itu lah hakikatnya..

Kerana dia, jiwa aku tak tenang sampai hari ini.. Semalam nini cuba nak pujuk perasaan aku sebab every time nini sebut nama J depan aku, mesti aku suruh dia diam. Jangan sebut nama J depan aku.. Tapi dia nak cakap gak. Aku pun dengar je la sambil hati tengah huru hara macam di serang tornado ni...
(ada kaitan x? adakan je la....)

Tapi semalam juga nini de bagi tau something yang membuatkan fikiran aku keliru.. Pasal J juga la.. Haish! Nini cakap, J xnak ganggu aku study.. Dia nak aku focus on my study.. Dia xnak ganggu aku.. Ternyata, nini x tipu coz aku boleh detect kalau nini cuba nk kelentong aku..

Persoalannya sekarang, kenapa dia cakap macam tu kat kucai? Kenapa kucai larang nini bagi tau aku hal ni? Sebab nak pujuk perasaan aku, nini bukak rahsia.. Tapi, kenapa J cakap macam tu? Dia ada perasaan yang sama macam aku ke? Tau x, lagi la aku tak berhenti berharap kat dia bila tau hal ni.. Sebab gaya dia macam.... Haih!(mengeluh lagi) tolong la J, kalau kau tau atau terbaca blog aku ni, tolong bagi jawapan untuk soalan-soalan aku ni. Please...................



Sekian..
Perasaan masih huru-hara ni....

p/s : aku x skolah hri ni coz kne g klinik nak cek darah.... hehehe

Waktu datin mengajar......

(byngkn la kalau Datin ajar math....hehehe)

bla bala bla bla bla...

malas aku nk ingat pe datin ckp coz tim tu tgh buat karangan surat menyurat. Tiba2 aku plik, mse blom time, knpe Datin keluar kelas awal? Ini sangat menakjubkan. Hahahaha....

Tiba2, Muthaszir yg tengah melepak kt berandar jerit, "weh, Fatimah datang sekolah!!! Cepat2.." semua pelajar 5 Bestari lari meninggalkn kelas dan menuju ke beranda. semua jerit, "Fatimah" depa bye2 Fatimah. Tim balas..... Hehehe, suka2... Tp kesian tengok Tim jalan... Dia langkah sikit2.. Ala2 jalan macam robot gitu.. Xpe, tggu dia naik atas. Mesti susah dia nak naik tngga pergi ke kelas di tingkat 3 ni.. Nasib baik ayah dia teman dia.. Eh, mcm Datin je.. "Weh, Datin...." semua macam anak kambing masuk kndang.. Kelam kabut masuk kelas balik.. hahahaha..

Kami smbung belajr mcm biasa balik. datin tersalah tengok jam la... hehehe, kesian... Nasib baik aku dh siap kerja mengarang awal2 lagi, so skrng ni aku tengah dok usha pintu belakang. Tunggu kedatangan Tim.. Sampai je Tim di tingkat 3, semua mcm nak keluar kelas, nk g serbu Tim. Tapi di sebabkan Tim ada dalam kelas, kami tggu je la sampai Tim masuk kelas.. Meor ngn muthaszir ni mcm x pernah tengok Tim je.. Mereka la antara org yg terawal mnyerbu Tim. Bnyk mulut cm puan2 lak tu... Aku pn x bnyk tnye kat Tim.

Tim kte dia g jmpa guru besar, n ckg2 lain.. Datin nampak perihatin dengan Tim. Siapa sbenarnya dia ni? X phm aku... Datin bg bnyk nsiht kat Tim. Ye la, Datin pn pernah accident gak sblom ni. So, dia berpengalaman la dalam bab2 mcm Tim nih...

Kami(act, Faz. kami jdi follower kt belakang tu) pimpin Tim turun tangga coz nk g makmal Fizik. Macam rombongan mak kiah coz Tim jalan slow, so, ramai la tersekat kat belakang dia. Semua kelas dok usha kami jalan lembab. hehehe...

kat bawah, Tim jumpa Ckg Wan n Ckg Sajali. Alhmdulillah, Tim ingat semua cikgu. dia ingat kat mana tempat yg dia selalu duduk time kt makmal fizik. kuat juga ingatan dia kan.. cuma nak tunggu loading je lmbt.. hehehe, x senonoh pnye mmbr.. Tp btol ape aku kte, dia dok terkebil kebil dulu, bru dia dpat ingat. Takpe, nnt lme2 ok la tu....

Tp Tim tak lma kat skolah. ye la, hari jumaatkan, mesti la ayah dia bersiap nak g sembahyang jumaat...
Bye tim.... Take care..(akhirnya, Tim berjaya di saiko oleh kami semalam...hehehehe)

Khamis, 4.8.2011 (Bersama Tim di rumah)

Hehehehe..

very2 happy right now. Tim semakin pulih. tp belum spnuhnya la.. but it's ok.. take your time ok Fatimah.

Tadi aku g rumah Tim lepas sekolah. konvoi dgn budk2 kelas. Haih, mmg kecoh gler bdk2 kelas aku nih. sementara aku n hanini tggu mereka yg menaiki bas smpai ke taman perumahan Tim, aku dok berbial dgn nini atas moto. Tiba2, dgr suara seseorg.. Suara fiqah maha kuat. muka blom nmpk, suara dh dngr.. Sangat2 la kecoh mreka ini.. hehe.. Tapi xpe, aku suka..

Mai buat giler. dh gian sngt nak naik moto ngn aku smpai aku terpksa bwk 2 pnumpng. Means, 1 moto telah di naiki oleh 3 org gurl.. nauzubillah... nasib la xde mamat hensem nmpk ke.. klau x, segan gler kot.. See, budk2 kls aku mmg kecoh2 belaka...

Setibanya di rmh Tim, rumah dia nmpk mcm xda orng. tp dh alang2 dh smpaikn, bg je la salam.. Mne la tau, ada orang kat dalam.. 3 kali beri salam, aku rse mcm nk cau je.. mne la tau, Tim xda kat rumah ke.. Rse cm sia2 lak datang rumah Tim. Skali dh kcoh2 nk blik, tiba2 pintu terbuka. Hehe, mak dia bukak. Tim ada kat rumah la..

Ape lagi kami, mmg cm org jakun skit la.. Act kerinduan yg teramat sangat kat Tim.. Smua sbuk nak tnye Tim "kau ingat aku x?" "Kau kenal aku x" bla bla bla bla... bnyk gler soaln Tim kene jwb.. hehehe, mesti dia penat kn... sian dia...

Kami buat rumah tim tu mcm rumh sndiri lak. Lagi2 tengok gelagak Mai dan Nini berdebik2 sebab nk dengar suara mamat korea kt phon.. siap berguling2 lagi tu. Maha dahsyat btol la bdk2 ni pnye perangai..

Tim gelak je tengok diorang. Ye! Tim dah boleh gelak. Tapi dia gelak btol2 menakutkan la.. Bila aku ckp cm tu kt dia, lg dia gelak mcm tu.. Aiyoo.... Kami saiko Tim suruh g skolah bsok= hari jumaat. Tapi tak tau la dia dtg ke tak. Kalau dia ingat, dia dtg kot....

Harap2 dia ingat la...

Selasa, 2 Ogos 2011

Sakit Hati


Sakit hati
Rasa nak maki-maki
Memang kurang ajar betol la
Berapa kali lagi kau nak buat macam ni?
Kenapa aku yang kau pilih sebagai mangsa?

Bila aku luahkan perasaan ni, aku juga yang di persalahkan.
Salah aku lagi?
Kenapa aku yang salah?
Kenapa orang yang buat aku sakit hati sampai rasa nak maki-maki yang tak dipersalahkan?
Besar sangat ke kesalahan aku berbandiang orang tu?

Kenapa takda orang yang paham aku?
Bagi tahu orang penting pun dalam hidup aku pun, aku juga yang dipersalahkan.
Kenapa tak amik pisau je kalau nak sakitkan hati aku?
amik pisau tu, kau tiakam-tikam hati aku sampai aku mati.
Senang!
Takda la aku rasa sakit hati lepas tu.
Takda la aku rasa naka maki-maki kau lepas tu.
DAn aku pun tak di persalahkan walaupun kau yang buat salah.

Jangan lupa, kalau nak buat aku sakit hati, terus amik pisau.
Jumpa aku.
Tikam-tikam hati aku ni.
Baru kau puas hati.

Isnin, 1 Ogos 2011

Erkk, emmmm..........

Salam

Akhirnya, laptop yang disayangi dan dirindui kembali beroprasi seperti sedia kala. Kau tau tak lappy(laptop), since kau masuk wad, hari-hari aku rindu kat kau tak. Macam tak sah hidup ni kalau tak nampak muka kau. Anyway thank you sebab cepat sembuh.

********

Selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat di seluruh negara. Hari ni merupakan 1 Ramadhan. Hari seluruh umat islam berpuasa. Harap, anda semua tak mengamalkan puasa yangyok la ye... Selamat berpuasa semua...

*******

Tim, sorry coz tak dapat jenguk kaw hari ni. Adik aku rembat moto sampai tak ingat dunia. Tadi dia balik, mak aku ajak dia pegi terapi kat taman sebelah. Nanti pukul 4 petang, aku dah nak kene pegi tuishen. Tim, Hari ni hari pertama puasa, Kau puasa tak? Hehehehehe... Takpe, if kau tak larat nak puasa, tapi next year, kau jangan lupa ganti puasa lak ye... Tim, i'm really really miss you so much.. Thank you sebab replay mesej aku. Even ayat kau tunggang langgang, tapi aku still paham. Kau tahu tak, mesej-mesej kau tu semuanya sangat bermakna pada aku. Ni semua sebab dah dekat sebulan kau tak datang sekolah. aku rindu sangat kau kau. Nanti cepat sembuh tau. Boleh la belajar sama-sama lagi.

*******

ok, now aq nk cincau. Sat gi nak gi tuishen. Hadeh, bila la aku nak stop bzy gler2 ni.