Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Jumaat, 29 April 2011

Perasaan ni.......

Kalau boleh aku nak jadi seseorang yang tidak memiliki perasaan.
Agak-agaknye la kan, boleh x?????

Mesti la tak kan. Sebab ALLAH telah mencipta hambanya sebegini rupa.
Semua yang terjadi pasti ada sebab yang kita tak sangka-sangkakan.
Contohnya, bila kita ada perasaan, kita akan tahu untuk menjaga perasaan orang lain.
Tapi bagaimana pula dengan yang tidak pernah mengerhati hati dan perasaan orang lain???
Tepuk dada, tanya lah minda ok!

Aku tak paham la, kenapa aku boleh bagi kenyataan kat Nini yang aku taknak sayang orang.
Sebab bila aku sayangkan seseorang,aku akan kecewa.
DUSH!

*************************

Everytime patah hati.
Korang boleh tahan ke?
Aiyo... Aku tak sanggup kot.
Sakit sangat.
Dah Banyak kali rasa macam ni.
Nasiblah aku masih dapat berfikir dengan waras lagi.

Now, focus aku cuma pelajaran dan kerjaya serta masa depan.
Walaupun perasaan inginkan kehadiran "J" tu datang bertubi-tubi, aku tepis dugaan itu agar aku tak terlalu kecewa jika tak memilikinya.

Aku ada kata kat Nini aku just suka kat "J" je.
Aku tak nak sayang dia.

Cuba korang bayangkan, kalau kita dah semai perasaan sayang terhadap seseorang, tapi kita tak berpeluang untuk hidup bersama dengan orang tersebut.
Apa yang korang rasa lepas tu?
Kecewa sangat-sangat kan?

*******************

Andai satu hari nanti doa ku dimakbulkan ALLAH,
akan ku tunaikan janji ku untuk tidak sama sekali memandang yang lain.
Dia akan menjadi yang terakhir dalam hidup ku.

Harapan untuk bersama "J" sangat tinggi.
Tapi biarlah semuanya berlaku seperti biasa dulu.
Aku tak nak ada sebarang paksaan dalam sesebuah hubungan.
Biarlah dia datang secara neutral..
Lahir dari hati yang tulus untuk bersama ku.

Andai tiada jodoh antara kami,
aku
......REDHA......

Selasa, 26 April 2011

Program Khidmat Masyarakat

Aktiviti aku kali ni terasa macam aktiviti pergi ber"hang out" dengan kawan-kawan je..
macam dah lari dari tajuk asal je.
hehehehe....

Kenapa aku cakap macam ni?
Sebabnye kami banyak amik gambar je kat sane..
ada la dalam 30 minit kemas kawasan sekeliling, lepas tu possing sane sini...
Aku dengan kamera Rock(dh bnyk kali jatuh) aku tu.
yang lain-lain bawak la kamera or phon masing-masing.
tak lupa juga kepada mereka-mereka yang hanya tayang muka di kamera-kamera orang ramai.
huhuhuhu.

Yang paling best aku nak mention kat sini adalah, aku betul-betul happy sesangat.
yang lain semua sporting gile time tu.
yang memancing, buat lawak sengal dan macam-macam lagi la..

seronok betol la time tu..
keluar semua perangai gile-gile diorang(aku pun).
hehehe

Aku harap, kome semua akan ada time lagi nak "hang out" ramai-ramai macam ni.
"SHORT N SWEET"
saat-saat bersame korang memang seronok.
harap kite akan jadi kawan sampai bila-bila k.....

Aku tengah tak rajin nak letak pic sengal-sengal now cos proses upload dia lme sangat.
Insyaallah, aku akan upload gambo2 tu di next entry.......

Miss U .:*part 2*:.

hohohoho...
Thank God..
finally Miss U msuk kelas n mengajar kami mcm biase..
mmg mule2 msuk klas, trse cuak, tp dia wt muke slmbe, so aq pn xnk ah tye bnde2 yg boleh mengguris hati dn prasaan dia...
mmg perasaan aq now ni gmbira x terhingga la.
biar la dia nk mengajar gaya lagu mne pun, yg penting aq dpt x bnyk, skit la ilmu dia tu...

Hari ni kami di ajar tentang coagulation of latex.
tak tw npe terase mcm senang msuk pe yg dia ajr hari ni.
maybe aq dh tersedar dari kesilapan kot..
ye la, spe x cuak klo dh dkat sminggu lebih dia x msuk klas.
lagi2 org jnis cm aq yg snang tersentuh ni.
dh la tahun ni nk SPM, lg g wt dose ade la..
x snonoh btol perangai masing2..

ish3...
lpas ni aq hrap kjadian mcm ni x berulang lagi....
PEACE NO WAR!!!!!
Miss U......

Khamis, 21 April 2011

Miss U......

entry kali ni bukan bermksd RINDU KAMU.
tapi merujuk kpd seseorg yg dh lme sngt aku x nmpk kt skolh tu..
since kejadian KOMEN MENGOMEN tu, kami dh lme sngt2 x nmpk dia..
dengar cerita dia sakit..

sometime bile d pkir2 blik, rse brslah pn de gk..
ye la, mmg bukn salah dia sepenuh nye..
kami(budk 5 BEST) pn salah jugk..

kami x spatutnye komen smpai buat MISS terasa.
if kami de menyinggung perasaan MISS, kami mohon ampun dan maaf sangat2...
mungkin kami dah tersalah cara untuk meluahkan rase x puas hati kami ni..
tapi kami harap MISS paham kami..
kami dh cuba phm ape yg MISS ajar, tapi kami x dpt nk absorb semua tu dengan lengkap.
kami mengharapkan MISS cpt sembuh dan kembali mengajar kami seperti dulu..

meski pun kami nakal, tp kami hnya insan yg sentiasa mmrlukn bimbingn dari org2 seperti MISS.
MISS guru kami, kami sepatutnye menghormati MISS sebagai seorg guru.
jangan la kerana setitik nila, habis rosak susu sebelanga..

akhir kata, ampunkan segala kesalahn kami terhadap MISS U....

Rabu, 20 April 2011

Ku Ingin Kamu

Demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

Tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku


Kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

Sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

Di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku


Selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

mengharapkan agar dia memahami hati ini....

Sabtu, 16 April 2011

mR. "J"

Assalamualaikum...,
"MR. J"
sejak prtama kali aku jmpa dia smpai la skrg ni, aq x pernh brhnti mngharpkn dia.
Kenpe? aku x taw.
Nak kate kami msj, sememangnye skali pn x prnh. tp dia la yg aku tggu.

x salahkn kite mnghrpkn ssorng.
cuma aku tkot hrpn ni akn buat jiwa aku mkin trseksa.
aku nk sngt berhnti dr terus mghrpknnya, tp ape dya aku untuk buat mcm tu.
dh lumrh manusia bhwa kita x munkin dpt mlupkn ssorng yg pnh ada kengn ngn kita an.
hmmmmmm

aku berhrp smua ni akn berakhir secept mungkin.
semoga satu cahaya baru yg penuh wrna wrni akn memenuhi kehidupn ku yg sterusnya...