Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Selasa, 1 Mac 2011

Merentas Desa (26.2.2011)

hari minggu sememangnya sngt ditunggu2 oleh smua.
termasuklah aq.
dan pada tnggal 26 februari 2011,
detik bersejarah bakal berlaku di skolh aq.
acara Merentas Desa yang tak di tggu2 oleh semua wrganya.
wah wah wah
*jujur la sangat*

tapi semals2 mereka ni,
*termasuk aq*
masih de yg merajinkan diri mereka utk mengahadirkan diri dn memenuhi kwasn skolh tu.
aq rse mereka ni sme de berlari just nk dapat hadiah or coz mls nk dgr mak ayh mmbebel kat rumah an????
*hahahaha...kantoi sudh*

tp bg aq, tahun ni merupkn tahun terakhir aq di skolah tu.
setidak-tidaknye, aq de kengn mnis di skolah utk thun yg terakhir aq minjadi warga skolh tu.
aq nk kumpul sebnyk mungkin kenangn manis di skolh sebelum aq menamatkan zaman persekolhn aq ni.

aktiviti merentas desa ni sememngnya sangat berfaedah.
dr sinilah kita dpt melihat kbolehan para peljr dlm acara larian.
aq ni pn x brpe nk power r dlm berlari-lari nih.
tp nk xnak, aq lari gak la hari tu.

mase mula2 lari tu, mmg la semangat gila.
bila dh lari dlm 20m, aq start r tercungap-cungap.
jantung aq berdegup pantas
bila tarik nafas, jgn cer r.
mmg rse oksigen uh xnk msuk dlm paru2 n mmbuatkan aq rse x ckup nafas.
rse nk pecah je jntung aq time uh.

sepnjng larian tu, alhmbulillah, aq xda rse nk pengsan or yg sme wktu ngn nye.
cme nk cer gelagat para peserta nih.
ade yg aq tgok, depa lari bwk
bag,
air,
n pakai songkok.
yg just jln lenggang kangkung pn de gak.
depa pi pkat jln ramai2 smbil menghirup udara kmpung.
yg siap berlari ala2 askar pn de gak uh.
ni kes smngat berpasukan dr budk2 kelas 5Ceria.
bertepatn dengan nme kelas mereka, mereka sememangnye sngat2 la ceria.
*act, diorg uh crazy derrr*

dahsyt tol bdk2 skolh aq ni kn.
hahaha
aq lak lari just bwk bdn jew.
pinggang aq time uh dh nk trcbut dh.
perut sakit tahap gban ah.
coz aq pecut 300km/j tw.
*klo percye uh, aq x tau la nk hbak kat hangpa lgu mne*
tp pape hal pn, student SMKAJ mmg gempak ah.

bila dh sampai trek yg kne lalu tepi jln n kedai2 mkn,
aq nmpk la hmba2 Allah yg x mmpu menahan rse dahaga diorg uh.
dengn selmbe dek je p msuk kedai n beli air.
tak kurang gk yg terus balik rumah.
yang siap lepak kat bas stop pun de gak k...
*ni kes mengada derrr*

sebelum sesi persekolhn berakhir, kami di mklumkn tentng kedudukn rumah sukan dan para pemenang merentas desa yg mndpt tmpat pertama smpai ah dua puluh.
target aq utuk mendpt no 1-20 tak tercapai pda tahun ni coz sebaik sje aq smpai kwsn skolh, diorg ckp, no bru je hbis.
cuba byangkn betapa terseksanya jiwa raga aq timuh.
pergh...!!!!!

tp kesakitn aq ni terubat bila di umumkn bahawa rumah Waja(Biru) mendapt tmpt kedua.
wah!!!!!
aq rse mcm nk mlompt mcm kanggaru je time uh.
.:*toing toing toing*:.
huhuhuhuhu

takpe, ni bru permulaan. aq akn pstikn yg rumah sukn aku akn mndapt tmpt pertama dlm Kejohanan Sukan SMKAJ 2011.
pergh..!!!!!
*tinggi tol angan-angan aq nih.*

permulaan kenangan manis sebelum berakhir..........

Tiada ulasan: