Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Jumaat, 25 Februari 2011

Mandi Hujan

Berdasarkan pandangan orang-orang dewasa.......................

mandi hujan leh menyebabkn
demam,
selesema,
...............................


hmmm tapi...............

Mengikut fikiran kanak-kanak mcm aq nih......................

"der.... syok kot... dh lme aq x berpeluang nk mndi hujan ni"
"dh lme mengidam kot"
"mmg love in Rain btol ah"
"klo mak aq de ni, mmg dia x ksi pnye ah nk buat prangai knk2 yg smemangnye x pdn ngn umur budak nk amik SPM thun ni uh"
"lagi syok ble de mmber ajak wt kje gle ni"
"klo nk wt sowg2, mmg kseganan thap DEWA la"
"lagi2 klo de org usha aq wt prangai"
...............................................

See, smemangnye aq dh lme nk mndi hujan ni, tapi...
*sila phm sndri ah*

Lets listen the story together with...............(isi tmpt kosong ikot kowng ah)
Time kluar je dr makmal Biology, hujan sememangnye dah turun.
Nini pn ckp ah, "mandi hujan ni best gk an."
aq pn pndg jew dia smbil pkir
*gilo kew nk wt prangai kt skolh?*
tp yg best nye, de lak dak2 yg joint skaki stuju ngn cdangn dia uh.

memndngkn hujan semakin lebat dan tahap kesabrn aq smkin mrosot,
aq pn joint je nini mndi hujan.
tp bkn dgn cra terkinja2 kt tgh jln uh.
just ambil kesmptn nk blik rmh dgn bertemankn hujan je.
dari dlm skolah smpai la dpn bus stop, aq dgn mek uh jln pnye la slow motion.
*nk ambil ksemptn sbnrnye*
kalah siput Khinzir woi.
*tpu r tu*
hahahaha

time tggu kt tepi jln uh, angin dia.........
pergh.....
sngat2 la kencang.
sampai dlm sekelip mata, satu bdn dh lenjun.
dri hujung rmbut smpai r hujung kaki.
jgn cer r..
buku dlm beg xde yg terselamat pn.
hahahahahaha
smua terkorbn dlm hujn tersebut gara2 hasil tgn aq.
wah wah wah
dan smua bku aq sudh kembang da..
syg sgt kt bku math aq.
keliling dia smua dh bsah, kt tgh je yg kering.
Ceh!!!

dan pda mlm itu...
x pnah2 org iron buku, aq g iron buku.
hasilnye,,,
buku tu kering dan semakin ringan dr biasa.
???????

hahaha
giant sangat la katakan.
sampai tak beringat-ingat nk main hujan tu.
nsib mak aq x bebel.
aq pn dh psang niat r ni.
if kejadian ni berulang lg, aq nk enjoy tol2 ah.
hehehe

dan tadi Encik tegur aq
*sila rujuk entry sblom ni if x tw siapakh dia*
dia ckp muka aq hri ni nmpk gelap.
erk???!!!

aq ckp
"ye ke gelap? smlm x gelap ke?"
dia ckp..
"x pn"
aq ckp
"x kan kot. smlm aq mne de wt pape kt luar. aq just mndi hujan smpai lnjun2 je"
dia ckp
"ek. maybe mte aq je kot"
aq ckp
"ye la tu mte ko tu. xkn dlm mse semlmn muka aq jdi gelap. pdhl aq just mndi hujan je"
dia ckp
"ko balik terus mndi x?"
aq ckp
"msti la. xkn la aq nk biar air hujn tu kering kat bdn kot. krng x psl2 demam"
dia pn senyap

bla la der. kang dia wt prngai sngal dia, aq lak de msalah ter jtuh nnt.
pyh aq nk pjuk hati aq blik ke pngkal jln ni.

...................................................

*act, aq takut muka aq mkin gelap*
hehehe

*****************

hai encik...
aq takut nk rapat ngn ko sbnrnye coz aq takot
*sila la phm*
aq x berani nk letak harapn or de prsaan mcm2 wt mse ni.
sila la wt aq ni kmbli fokus ke tujuan utama aq pda tahun ni

**********************
STRAIGHT A+ 4 SPM
ACHIEVE 10 A+'s
FOCUS IN STUDY
CHANGE NEGATIVE TO POSITIVE

Wish me luck!!!!!

Tiada ulasan: