Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Jumaat, 25 Februari 2011

Lirik Penyembuh Rindu - Mawi ft Diana

Adakah kau berada di sana
Ku dapat rasa kehadiranmu
Walau hanya di dalam kalbu
Ku merindumu selalu

Pelik juga tapi kupun rasa
Bagai kau berdiri disisiku
Terkenangkan waktu ketika
Berdampingan bersama-sama

Setiap pertemuan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah
Kenangkanlah saat indah
Sebagai penyembuh rindu

Kita tak ditakdirkan bersama
Untuk masa yang lebih lama
Biarpun hanya seketika
Kehadiranmu dirasa..rasa

Setiap pertemuaan
Pasti akan temu detik perpisahan
Walau kini terpisah

Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu
Kenangkanlah saat indah sebagai penyembuh rindu


*****************************

kalau lah aq dpt menghadapi segalanya dengan tabah....
kalau lah aq bisa merubah segalanya...
kalau lah aq bisa selalu d smpingnya....
kalau lah aq mmpu berada d hatinya...
kalau lah aq.............

Untuk yang berada di hati.

Mandi Hujan

Berdasarkan pandangan orang-orang dewasa.......................

mandi hujan leh menyebabkn
demam,
selesema,
...............................


hmmm tapi...............

Mengikut fikiran kanak-kanak mcm aq nih......................

"der.... syok kot... dh lme aq x berpeluang nk mndi hujan ni"
"dh lme mengidam kot"
"mmg love in Rain btol ah"
"klo mak aq de ni, mmg dia x ksi pnye ah nk buat prangai knk2 yg smemangnye x pdn ngn umur budak nk amik SPM thun ni uh"
"lagi syok ble de mmber ajak wt kje gle ni"
"klo nk wt sowg2, mmg kseganan thap DEWA la"
"lagi2 klo de org usha aq wt prangai"
...............................................

See, smemangnye aq dh lme nk mndi hujan ni, tapi...
*sila phm sndri ah*

Lets listen the story together with...............(isi tmpt kosong ikot kowng ah)
Time kluar je dr makmal Biology, hujan sememangnye dah turun.
Nini pn ckp ah, "mandi hujan ni best gk an."
aq pn pndg jew dia smbil pkir
*gilo kew nk wt prangai kt skolh?*
tp yg best nye, de lak dak2 yg joint skaki stuju ngn cdangn dia uh.

memndngkn hujan semakin lebat dan tahap kesabrn aq smkin mrosot,
aq pn joint je nini mndi hujan.
tp bkn dgn cra terkinja2 kt tgh jln uh.
just ambil kesmptn nk blik rmh dgn bertemankn hujan je.
dari dlm skolah smpai la dpn bus stop, aq dgn mek uh jln pnye la slow motion.
*nk ambil ksemptn sbnrnye*
kalah siput Khinzir woi.
*tpu r tu*
hahahaha

time tggu kt tepi jln uh, angin dia.........
pergh.....
sngat2 la kencang.
sampai dlm sekelip mata, satu bdn dh lenjun.
dri hujung rmbut smpai r hujung kaki.
jgn cer r..
buku dlm beg xde yg terselamat pn.
hahahahahaha
smua terkorbn dlm hujn tersebut gara2 hasil tgn aq.
wah wah wah
dan smua bku aq sudh kembang da..
syg sgt kt bku math aq.
keliling dia smua dh bsah, kt tgh je yg kering.
Ceh!!!

dan pda mlm itu...
x pnah2 org iron buku, aq g iron buku.
hasilnye,,,
buku tu kering dan semakin ringan dr biasa.
???????

hahaha
giant sangat la katakan.
sampai tak beringat-ingat nk main hujan tu.
nsib mak aq x bebel.
aq pn dh psang niat r ni.
if kejadian ni berulang lg, aq nk enjoy tol2 ah.
hehehe

dan tadi Encik tegur aq
*sila rujuk entry sblom ni if x tw siapakh dia*
dia ckp muka aq hri ni nmpk gelap.
erk???!!!

aq ckp
"ye ke gelap? smlm x gelap ke?"
dia ckp..
"x pn"
aq ckp
"x kan kot. smlm aq mne de wt pape kt luar. aq just mndi hujan smpai lnjun2 je"
dia ckp
"ek. maybe mte aq je kot"
aq ckp
"ye la tu mte ko tu. xkn dlm mse semlmn muka aq jdi gelap. pdhl aq just mndi hujan je"
dia ckp
"ko balik terus mndi x?"
aq ckp
"msti la. xkn la aq nk biar air hujn tu kering kat bdn kot. krng x psl2 demam"
dia pn senyap

bla la der. kang dia wt prngai sngal dia, aq lak de msalah ter jtuh nnt.
pyh aq nk pjuk hati aq blik ke pngkal jln ni.

...................................................

*act, aq takut muka aq mkin gelap*
hehehe

*****************

hai encik...
aq takut nk rapat ngn ko sbnrnye coz aq takot
*sila la phm*
aq x berani nk letak harapn or de prsaan mcm2 wt mse ni.
sila la wt aq ni kmbli fokus ke tujuan utama aq pda tahun ni

**********************
STRAIGHT A+ 4 SPM
ACHIEVE 10 A+'s
FOCUS IN STUDY
CHANGE NEGATIVE TO POSITIVE

Wish me luck!!!!!

Isnin, 21 Februari 2011

Maulidurrasul.......

sambutan maulidurrasul yang sangat meriah!

Asal nmpk janggal je ayt aq yg kt atas uh?
mcm x ikhlas jew.
hahahaha

meriah la beb.
aq dpt rsekn kemeriahannya pd tahun ni walaupn mcm2 perkara terjadi pada mse tu.
yg sedih, suka, segan, sengal pn de gak tw.
hehehe

tahun ni aq terasa aq mcm t'aktif skit msuk plbgai aktiviti yg d adakn d sekolh.
sampai perarakan maulidurrasul pn aq enjoy joint sekaki gk.
syok la jugak.
nasib suara x garau gara2 nk berselawat tnpa berhenti hmpir 30 minit lebih.
lemak2 kt bdn ni jgn cer la der..
melt terus tu..
*aq poyo kew?*

lepas tu g dengar ceramah pasal kelahiran nabi.
sangat2 la best.
ustaz tu nyanyi bhai..
siap lwak nk gelak guling2 dh tw.
nsib la time tu org tgh ramai n di buat d perkarangan masjid, so kne la control ayu..
jgn jatuhkn air muka sendri k..
ramai encik2 berdiri d belakang anda tu..
hahahahahaha
#sengal jew#

dan sedang lh syok dengar ustaz tu wat lawak antara benua, aq pn pndg la kiri.
TIBA-TIBA!!!!
aq nmpk en. A***d.
boleh lak dia main angkat2 kening ngn aq.
ceh!!
boleh jln da..
tp.......aq sengih gk kt dia uh.
*sengal je kw ni*

tiba2 tdi d skolh dia ckp aq sombong coz x tegur dia semasa di masjid.
sowy k, spe sombong?
ko gi jeling aq dulu spe suruh.
aq pn balas la balik dengan jelingan maut aq nih.
wah wah wah

act aq segan coz aq ingat kat sebelah dia uh ayah dia.
rupa-rupanya itu pak cik dia..
dan yg paling aq x sangka, dia cakap
"aq mne de ayah!"

ehm!
tergamam gk aq time uh.
rpenye ayah dia dh meninggal la dear..
sowy la dear..
aq betul2 tak tw.
hum...
sowy encik.....

dan demi menyedapkn hati dia aq pn ckp...
xpe lh, ayah aq pn ayh ko gk.
wah wah wah
*very2 sengal la ko ni*
dia jwb ngn sengalnye, "ye ke?"
"serious?"
aq gelak je la beb...
xleh nk ckp lebih2.
nnt jdi lain lak an...

Diet

moh kite msuk bab diet yg x pnh2 aq sbut2kn ni..
why tbo2 jo?
ni smua gara2 aq kne tahan duit dr d blnjkn coz
"nk g kedah + byr duit t'shirt klaz k.."

pyh der nk br jimat dgn duit belnja RM2 je sehari..
kos sara hidup d skolh bkn tkat 2 3 kupang.
ni dh cpai tahap 2 3 hinggit ko tw.
even aq bwk bkal air g skolh, mne la nk tahan smpai petang.
mmg dehydration la aq ble smpai rmh...

dh le beta x dpt tunggang kuda(motor la..) ke skolh...
hu~~~ sdy der...
tp xpe, next month kte naik kuda k..
love my kuda..
*ececeh....*

ok!!!
now kite sbut psal diet yg lebih sihat than diet aq yg sengal tahap gaban uh.

  1. kurangkan makan nasi & makanan berlemak. amalkan makan roti yg ada bijirin bg menggantikan nasi.
  2. keluarkan sweat anda dgn excercise yo... joging paling power r.. nk aerobik pn boleh... klo berenang lg superb la.. berenang ni mmpu mmbkar lemak2 anda smbil mmberi bentuk kepada tubuh anda. x cye, leh la tengok body2 org yg suka berenang k.. jgn jeles beb..jgn lupa buat 3 kali seminggu dan 3o minit untuk setiap sesi.. don't malas2 k.. t hangpa jugak yg rugi..
  3. makan malm uh better buat sebelum pukul 7 la.. bcoz perut kita amik mase 4 jam untuk digest all our food uh. if korg lewat mkn mlm, lmbt la perut korg tu nk cernakan makanan tu dan akan menyebabkn korang buncit. tmbh lg, kadar metabolism pd wktu mlm lbih rendah dan akan menyebabkn mknn tersebut terkumpul dn menjadi lemak.
  4. don't try2 amik pil2 kurus sblum mndptkn nasihat doktor. kebnyakn barang2 ni indh khbr dr rupa. so, befor amik pape produk uh, g la wat research dlu tw.
  5. turun 1 kg sebuln secara tetap lebih baik drp turun secara mendadak. ini mmpu mengganggu kesihtn anda dn kemungkinan untuk berat bdn anda naik secara mendadak amat tinggi.
  6. jgn selalu sangat timbang berat tu, nnt x turun2 hangpa jugak yg sedy. paling x pun, timbang la berat anda sekali sebulan. jgn lebih2 tw..
  7. if korg berjaya menurunkan berat bdn korg, bg la gnjrn kt diri sendiri k.. jgn setrest2 kn diri tu bcoz of diet. contohnya, mkn la 1 bar coklat. jgn risau, berat hangpa takkn naik asalkn korg x mkn coklat uh secara melampau.
try la ye.. insyaalah, berat bdn korg dpt diturunkan...

*tips untuk sesape yg strest n mahu awet muda berdasarkan kajian*

"korang mkn la coklat sekurang-kurangnya 3 kali sebulan. coklat juga dapat melanjutkn jangka hayat korang tw. rugi kpd sesape yg x mkn coklat ni. bnyk kebaiknnye. tp korg mkn tu berpada2 la ye.. jgn sekali hadap, mcm org x pnh mkn coklat je rupa tu"

jadi, smpai sini je la topik kita ni ye..
cik pn x berapa nk bijak sangat bab2 diet ni. klo bab biology form 4 n 5 tu leh la jugak nk jwb.
*tp bukak buku dlu bru jwb*
*hehehehehe*

Khamis, 17 Februari 2011

Membuat Mu Cinta Kepada Ku

if i can do...........................................

Aku bisa membuatmu cinta kepadaku
Meski kau tak pernah mencintaiku
Biar saja waktu yang 'kan menjawab semua padamu

n if aq seberani that guy yg mmpu bertnya kpd pujaan hati dia................

Lama sudah telah ku tunggu
Jawaban untuk hatiku
Bicaralah tentang kejujuranmu

mampu kah aq tunggu jwpn itu..........................????

Satu makna yang aku tunggu
Berartikah baik untukku
Biar ku pahami walau harus ku cari

sesungguhnya.......................

Bukan ku memaksakan kamu
Agar mencintaiku dan jatuh padaku

Tapi kucoba tuk yakinkan
Kepada dirimu tulusnya hatiku


kalau lah dia paham ape yang tersirat d hati ini...............................

Kejamkah aku...?????

berniat untuk tidak "oh my gosh, i fall in love"
adakah salah?

hmm mungking juga kan...
bila d pikir2 kan balik, why aq kne letak tembok penghadang untuk diri sendiri.
sebab sejarah lalu ke?
not sure la dear..

honestly, aq suka d sayangi, d beri perhatian dan ........
tp takut untuk "jatuh cinta lg.. lg2 ku jatuh cinta"
woh!!!!
susah hati, jiwa raga, jantung, urat saraf, kepala otakku yg x la bijak sangat klo bab CINTA ni, hempedu, usus dan segala organ yg ada pd bdn aq ni.
*over kot....*

1 sbb aq kne jdi mcm ni coz aq t'sangat la takut bab "cinta x berbalas".
sakit kot...
klo takat sakit kene gigit semut xpe gk..
tp ni dh msuk mengganggu ekosistem aq ni.
my dear best friend pernah berkata
"bila putus(cinta), mmg sakit. tp lg sakit bila cinta yg d beri d khianati or d tolak"
aq t'sangat2 la sokong dgn pndpt dia ni.
jujur, aq pernah rasa.
now, aq sedang merasa.
tp kali ni lain sikit kes dia.
more kpd "letak tembok between hati n cinta"
hahaha... kejam kpd diri sendiri la tu...

de patah2 berkata,
"jangan kita mencari cinta kerana cinta yg di cari akan pergi. biar cinta datang sendiri tanpa di duga kerana cinta itu akan kekal untuk selamanya"
siapa setuju?????
*aku la tu*

act, aq rindu saat2 di mid.
aq mengenali dia sebagai seorang yang sangat gentle man.
dan aq sangat menyukai type cm tu.
*sengal*
and i almost fall in the red holl(jatuh cinta la tu)
now i miss him very much.
kadang2 smpai terbawak ke alam "saat bersama bantal busuk"
*aq dh x guna dh bntal busuk now*
dahsyat gile rindu aq kat dia an.
now, aq x leh orng sbut2 nme dia coz aq akan terkedu.
dan mek klntn pn glak mengekek la.
sudah lupa aq pd kje ketika itu.

tp aq tw, impossible dia nk gurl cm aq kn.
kt tmpt dia continue their study, bnyk lg girl yg jauh lg cun dr aq.
aq ni dh le dak skolh an.
x sebijak dia, x sebaik dia.
selalu je kalut, cuak,gelabah x tentu pasal.
*over rndh diri sngt kew????*
aish...senang cite bgai pipit n enggang ah.
klau takat "pinang terbelah dua xpe gk an"

tp pe yg aq suka sangat2 psal dia time uh ialah sikap gentle dia uh.
mmg melt la aq time uh.
tp aq x sedar dia uh gentle sangat time at mid uh.
aq sedar bila dh smpai rumah.
relex2 bagai.
talk2 with hani...ni....
ternyata, dia yg aq cari.
tp dia...blom tntu g an my dear...

hahaha...
bicara berakhir di sini..
bila my dear would be mine, i would told to my dear hanini..
the best best best friend yg syeira pnh ade.
to my dream "HIM" i hope kmu sentiasa muncul dlm mimpi syeira k..

OMG
*his favorite song n me too*
"oh my gosh i fall in love"

Selasa, 8 Februari 2011

cerita kedai......?

terlalu sangat la lme aq tak merepek kat sini an..
hobby yg sudah lme d tgglkn.
tp still lg rndu kt hobby ni.
cuma mase utk di sini semakin kurang.
phm2 jela, tahun ni aq bakal nk amik SPM...
SIJIL PANGGILAN MAUT
tu pndpt aq la..
siapa yg x stuju, diam2 sudh...
hoho..

why aq bg gelaran tu?
coz SPM tu kn penentu mse depan.
if kecundang, wow!
x tau la nk habq kt hangpa lgu mne lgi...
(lagu dangdut boleh kw?)
sudh...

hmm
alhmdulillh..tahun ni aq dh dpt tngkap(kenapa tangkap?)
sukati cek la..
tngkp apa2 yg d ajr dn d plajari d skolh dn d mne2 sje..
tahun ni aq more...
termenung...(ape kes tah)

nk kte de mslh,
hmmm
mmg xda..
angau?
choii...
tggu2 la dlu..
aq nk cpai trget dlu la..

ah!
lupkn dia....

yesterday was my birthday..
tersangat la....
<<>>

Why?
sbb....
org yg tersyg smua wt x tw je..
wish pn x uh..
nsib la de mek nini(my best fwend. dia mmg best)
dia la org pertama yg wish kt aq..
family aq?
slmbe jek ckp TERLUPA!!!
ceh!
sdy ni tw...
hummm

cuti rye cina ri tu,hamba telah pulang ke kg halaman MAK!!!!
tangkap ikan...
pg funfair(very2 fun n fair to all humans)
dan berehat-rehat...

aktiviti yg sgt mmboringkn kn?
well...nk wt lgu mne lg..
bersyukur dan redha je la dgn ape yg ada...

pg tdi time kals PJ,
aq brtnya kpd mmbr2
knpe ikn brjln, tp x brenang?
knpe itik jln kedek-kedek?
knpe kite kne kjr bola, tp bola x kjr kita?
knpe bola bulat, x lonjong?
knpe 14 org kjr 1 bola?
dn mcm2 lg la soaln yg sengal2 blaka kluar dr mulut aq.
ape motif aq tnye mcm tu?
smuanye berpnca dari
NGANTUK!!!!!
pg2 buta aq dh mngantuk.
coz tdo lmbt mlm tdi...
see..
very2 la bijk hmba allah ni..
dh tw xleh tdo lmbt, wt gk..
AMIK KO!!!!!
hahahaha

no love in my lfe now.
but why org asyik ckp yg aq ni brpnye?
lg2 dr en. a*d*d
aq pelik btol la ngn mamat ni.pe kes tah asyik merepek x tntu hala ngn aq.
btol2 pelik..
kdg2 aq ckp bnda yg x mmbri cbrn kt spe2 pn,. tp dia ingt aq cbar dia.
sowy ye, aq xkn cbb org klo bab2 yg aq dh tekat utk buang jejauh dulu..
so..
sila phm dinda ye kanda(tbo plak dh...)
ceh!!!

sjak beberapa hari yg lepas, aq telh brjink2 ngn dunia bola kernjg.
dh yg mengjr aq delah en. a*d*d ye kwn2..
ter sangat lah sengal klo dia yg ajr..
tp mmg best.
kdg2 terkluar babak yg melucukan
sehingga dinda hmpir nk gelak guling2..(ank dara x reti mlu btol..huhuhu)
tp mmg tersngt la best aktvti bru aq ni...

motif main bola keranjang ialah...
hilangkn boring
mals nk balik rumh awl..
sje nk lepak2 ngn mmbr2...

dn sesungguhnya..
beta nk cau cin cau..
bye..
tata titi tutu....