Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Isnin, 29 Mac 2010

Diriku Untukmu


Berpusing kepala ku lagi...
mengharap cinta yg tiada pasti...
biarpun sukar utk ku menerimanya...
harap di hati tetap ada...
untuk kita kan ku mahu semua...
hatimu itu bukalah semuanya...
agar dapat ku selami cinta...
dimanakan sukarnya...
untuk kau fahami jiwaku...
apa gila kah aku???...
manakah hati mu???...
apa kau buta???...
aku hanya disini mengharap menanti senyuman mu oh syg...
biar apa pun diriku utk mu...
diriku hanya satu...
cuma utk dirimu...
hanya disini aku menanti...
hanya di sini kaseh....

Sabtu, 27 Mac 2010

Earth Hour

earth hour! so, pe lagi, tutup lampu semua.... tahun ni tahun ke tiga earth hour di negara ku yg t'cinta ini.. so pe lagi, dgn bgganya aq nk umum kn yg aq akn tutup semua lmpu di rumh ku hari ni.. tp b'mla 8.30 r.. coz klo tutup awl2, mau de yg kne lmpg t..

tdi gi sunway.. truly aq ckp, mmg x best r.. aq x tau pe yg best sgt kt sne 2.. nk ckp tmpt mndi pling best, bilik air kt rumh g best.. aq mndi, xda spe nk sbok tgk2.. mainan nye plak, best g main kt fun fair.. murh g tu.. huh! dh la besr bno kwsnnya... pnt kaki ku b'jln2.. tp yg aq pling ske kt ctu ialah jln2 kt jmbtn tu..kt jmbtn tu.. best best best best best... hohohoho.. de la sweet memory nya.. k r.. nk cau.. pnt, nk tdo..


jgn lupa sokong earth hour!

Jumaat, 26 Mac 2010

sometime @ something

anybody want to mrry me??? hohoho.. gle tol.. de ke ptot tye soaln cm tu.. sah r ko syira.. mngong r tu.. hah! betwen mirol n alip de aq, so which one should i chose??? sah! bertmbh2 toing toing toing r ni... mlm ni de psr. jmpa nini.. aq nk tye smpai dye jwp asl dye ngis tdi?? nsib r dia bkn ank aq.. klo x, dh kne ckit dh ngn aq.. tye byk kli, bkn rti nk ckp pe hl ngis.. dh! lain kli jgn ngis dpn aq g.. bnci ku tgok.. pe hal mrh2 lak tu??? aq x puas hti r.. if korg de kwn bru, than korg rpt r ngn kwn bru korg tu.. n kwn lme korg rse mcm tersisih. tahn dia wt don't know je ngn korg.. thn ble korg tye dia, asl jauhkn dri, dia ckp sbb korg de kwn bru tu.. aduh! sensitif gle.. yg ko trsa tu wt pe???.. aq ngn nini tu mmg dh lme knl k.. since form one g ktorg skels.. so, what's the prob???.. ps tu wt kwn aq ngis.. tmbok krg, ko tau r... n if de yg x phm pe aq ckp ni, please tolong phm kn coz aq rse, x ptot dk pmpuan tu wt kwn aq ngis..tu mmt psrh! hujung tahun ni, please tunai kan jnji2 kau kat aq.. klo tak, siap r.. ko tggu je la naga berapi dri gunung berapi t'pns dn pling dhsyt di dunia mletus n tros mgmok dn mghncurkn diri mu... hahahaha....
sah toing!


sincerely,
...aq syira...

Sabtu, 20 Mac 2010

don't know

cti ni aq wat don't know je.. wy? don't know r.. rse cm xda mood. so aq decide nk amik lesen moto.. mse time kursus kpp tu.. huh! boring gle.. baik xyh de kursus.. th pape th.. baik g bgi buku je..than g tau pe yg pntg.. aq bce smpai abis.. n the result is 47/50... klo la exam kt kolh cm tu kn bgus.. than, aq amik ujian b'komutr.. dpt kwn bru.. laki dan prmpuan.. laki 2 nmnya alif n pmpuan nmenya siti farhana.. mle2 2 agk sgn gk.. but boring pnya psal, aq lyn r borak ngn diorg.. n sok de tiori ngn amali 6 jam.. huh! msti boring.. hop dpt la kwn bru g..

smlm g tgk ayh ku msok p'tndgn dikir brat.. menang tu.. rmh hjau juara kseluruhn tu.. rumh bapak ku la tu.. hohoho.. x pnh ku liht bpk ku bgitu.. wow! mmg msyok r smlm.. mmg smgt gle pyokong rmh hijau.. siap spandok bgai..hohoho.. klaka abis.. but I realy enjoy it..

Selasa, 9 Mac 2010

i'm back..

Dah lama tak update..nak kate bzy, takda la sangat. but still dalam keadaan bzy...
yang terbaru pasal aku ialah aku tengah exam sekarang ni.. besok last day, paper add math n fizik je yang tinggal..

Baru-baru ni aku gi tengok cite Selamat Pagi Cinta. hmm ni la namanya orang yang susah nak dapat keluar..ceritanye dah lame keluar, baru sekarang ni aku dapat tengok.. nak buat cam ne..terima je la..

First-first aku tengok cite ni, aku dah tertarik dengan lagu dia..senang cite, aku memang menghayati sungguh lagu dia..memang jiwang habis la lagu tu.. tibe-tibe je aku rase sebak..hehehe.. truly aku memang jiwang sikit..lagi dengar lagu dia tu..walaupun just insrumental je..but aku terlampau menjiwai lagu tersebut..
Sememangnya memang best..kalo tak caye, korang boleh dengar kat youtube k...
actually instrument lagu tu de 2, satu piano,satu gi violin..violin tu yang ori punya lagu..yang piano tu pun ok. kalo la aku de bakat nak main piano, jjangan cakap instrument Selamat Pagi Cinta je yang aku main, semua lagu yang aku suka..but yang main piano tu memang berbakat r...huh! jeles lak aku...hehehe..

pasal gambar-gamabar kawin pakcik aku yang baru kawin ni, insyaallah kalo aku rajin aku upload...

Isnin, 1 Mac 2010

k@wiN

hah! kenapa tajuk dia kawin????... mesti la ada yang specialnya...pasal apa yang taleah terjadi dalam hidup aku beberapa hari yang lalu....
ceritanya bermula apabila....

ok! besok malam kita akan balik kangpung!...pandai-pandaila korang kemas kain baju..mak banyak benda nak buat ni...

hahaha..mak aku cakap cam tu mase malam khamis(18.2.2010) tu...hehehe..sronok gile bab..nak blik kampung, nak kawin....opppssss... silap pulak...nak tengok pakcik aku kawin...pehal aku excited semacam ni??... bukan aku yang kawin pun..tapi tu la kenyataannya..memang seronok gile...sbbnye....tu adalah satu2nya pakcik ku yang masih membujang dan akhirnya telah mengakhiri zaman bujangnya itu pada hari sabtu(20.2.2010) yang lalu... syukur alhamdulillah...akhirnya tanat sudah penantian kami untuk melihat beliau berdua...hehehe..but truly, aku hampir2 menangis..wow! maneleh minah hensem ni nangis...aku tahan la..tak macho langsung la nangis2 ni..hik hik hik...tak senonoh tol...lagipun time tu aku jadi juru kamera bagi pihak kakak aku yang tertimggal di asrama..so, makan dan minum semuanya sudah tak terjaga..but pada hari tersebut jela...

dan pada hari sabtu(27.2.2010) yang lalu, majlis kahwin pakcik ku berlangsung di rumah nenek...wow! mmg syok habis..tambah lagi dgn sedara dari melaka ku sampai..ape lagi, berkubang la beramai-ramai...hahaha..tu je la peluang aku untuk mandi palong belakang rumah tu...kalau tak hari tu, bila lagi...kalau makcik ilah aku balik, mmg aku n anak2nya akan ke palong..anak dia si ika, nabila,ayum dan syukri tu lagi dahsyat..sampai2 je, diorang bersalam n than terus menghilangkan diri...ke mana lagi kalo tak ke palong tu....mmg dah jadi rutin diorang bila balik tanjong karang tu...maklum la, kat rumah diorang manala ada palong tu..tp yg peliknya, aku takda la sampai jadi macam tu...lantak diorang la..yang penting diorang happy...

ni la antara gambar2 yang aku rasa cantik untuk di tunjukkan kat korang...









actually banyak lagi gambar. but tahap kemalasan aku makin menjadi-jadi pulak.. yo la, nak upload gambar ni dah la lama, kalo kejap je tak pe la gak kan...

so, see u next upload...