Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Ahad, 31 Januari 2010

wow!

hmm..nmpknye..semua teka-teki dalam diri kakak aku terjawab..hmm aku topang sedih kat ko long...ala..tak payah pikir sangat..nanti lagi merana diri...

n semalam..macam bangang tol..tah ape kes asyik nak teringat kat dia je..sudah la tu...tak tabah pun,kena gak jadi seorang yang tabah...bayak lagi yang perlu di teruskan..
aku teringat kat dia ni mesti kes aku bce novel jiwang syaq ni..tu la aku asyik teringat kat dia je..hampas kelapa btol....ada sesiapa leh tolong crikn aku ubat lupakan segala perkara yang aku mmg tak nak ingat...

kpd abg ankt ku. sory sbb tak dpat sign in kat myspace abang..rsenye abang salah ksi alamt email la....

ok!
akhirnya aku dah tau spe org kedua safwan..
ternyata, orang tu adalah sahabat ku..
hahahaha..amik ko, dah le dia mimpi mcm-mcm pasal ko..jgn jdi knyataan sudh la..

opss!
sbelum terlupa,aku nak ucapkan selamat berjuamg kepada sahabat-sahabat ku yang akan pergi ke sekolah-sekolah pilihan mereka..nasir,syafiq,faruk,najiha,awon,nadhirah n semua yang akan meninggalkan SMKAJ...

tak lupa juga selamat hari lahir kepada my best friend forever 'ATIKAH'. semoga panjang umur dan murah rezeki..rindu gile nak jumpa ko..yang p pindah putrajaya tu wat pe..kan aku dah rindu kat ko..power r ko atik, dah jdi gile kuase skarang ni ea..tp bgus la..ko dah de kemajuan sikit n tak selembut yang dulu..tp tak boleh bla la bile ko ckp ko amik kelab boling untuk kelab sukan dan permainan..aku tau la kolah aku takde kelab tu..jdi jgn la jelouskn aku...
tak patut tol la ko ni...

k la, cau dulu...

...syira...
^_~

Isnin, 25 Januari 2010

dUNiakU hARi iNi

finally aku dapat faham apa yang diajar oleh guru tersebut..
tak susah sebenarnya..tapi ye la,kalau dah tak focus, nak faham apenye..
actually, aku dapat jiran yang suka bercakap..ada je la yang dia nak cakap kan..tak sangka la pulak..tak layan karang, terasa, nak tak nak,layan la juga..tapi aku just tersengih sane, tersengih sini dengar dia bercakap..tak dengar pun sebenarnye..cuma bagi respond je..hehehe..kejam ko syira...dan tadi, dia dapat jiran yang banyak cakap macam dia..ha! dok tergelak je la kejenya..lantak la...yang penting tak kacau aku nak belajar...

tukar kelas!
tak nak.....
dah la kelas first sains tulen tu cikgu english nye aku tak tahan sikit..bukan pe..cuma dia suka menjerit-jerit bila mengajar..aku dah la tak boleh macam tu..karang hilang mood aku nak belajar english..lagi pun dak kelas tu macam....huh! malas la nak cakap..senang cite memang aku tak leh ngam ngan diaorang..ye la, dak pandai-pandai..aku ni dah le kureng...mane nak ngam nagn diorang..lagi aku dipulaukan de la karang...err..tak nak aku..

sejak akhir-akhir ni, aku baru perasan yang aku ni sebenarnye ramai kawan..hik hik hik...gile pe ko syira..ye la, selame ni aku asyikngan dak dila n syaq je..mne aku nak tau aku de ramai kawan kan...ngok la ko syira...

ni aku nak nyanyi sikit ni...
I love you, you love me
We are happy family
With a great big huge
And a kiss from me to you
Won't you say you love me too?
I love you, you love me
We're best friends like friends should be
with a great big huge
And a kiss from me to you
Won't you say you love me too?
hehehehe..
aku suke lagu ni..
nampak macam menghargai kawan-kawan..
dan sebenarnye, lagu ni untuk semua kawan-kawan aku yang berkawan dengan aku...
aku sayang korang tau...
jadi!
hayati lah lirik tersebut...
he1000x...
By,
...Syira...
..(^_~)..

Sabtu, 23 Januari 2010

i'm really sorry...


hmm..akhirnya aku tahu apa kawan-kawan aku rasa bila aku asyik bagi tau problem aku kat diorang...
aku tak bermaksud nak bebankan korang..terutame skali syaq..aku just nak syer je..aku tak tau nak cite kat spe, sbb tu aku cte kat korg..but it's ok..after this, korg smua takkn tau ape problem aku dah..n aku takkn crite kat korg mslh aku sme ada dlm blog or dkt kwn2 aq..(syaq,dila,atie,nini...n paman...)sorry sbb slame ni bebankan korang ngn mslh aku yg th pape ni kn...after this,tmpt untuk aku memohon pertolongn dn tmpt aku mgdu adlh kepada pencipta ku...sesungguhnya dia yg lebih memahami dan mengerti aku lebih dari korang smua...sorry friends...

Rabu, 20 Januari 2010

Sang Mantan

dulu aku kau puja
dulu aku kau sayang
dulu aku sang juara
yang selalu engkau cinta
kini roda telah berputar
kini aku kau hina
kini aku kau buang
jauh dari hidupmu
kini aku sengsara
roda memang telah berputar

mana janji manismu
mencintaiku sampai mati
kini engkau pun pergi
saat ku terpuruk sendiri
akulah sang mantan
akulah sang mantan

sakit teriris sepi
ketika cinta telah pergi
akulah sang mantan
akulah sang mantan

mana janji manismu
setia sampai aku mati
kini engkau pun pergi
saat ku jatuh dan sendiri

mana janji manismu
mencintaiku sampai mati
kini engkau pun pergi
saat ku terpuruk sendiri

akulah sang mantan
akulah sang mantan
akulah sang mantan
akulah sang mantan


lirik lagu ni mmg sme mcm pe yg aku rse skarang...dah takde makne ape2 lg cinta itu..smuanya phit pahit pahit pahit dan pahit..

skarg ni..jiwa aku kosong...sgat2 kosong..paman..thanks couse slme ni paman bg sokongn moral kat ira..ira hrgai sgt2...thanks paman..paman, klo paman ni abg kndung ira kn bgus, byk bnda ira nk cte kat paman..ira nk kongsi kesakitn ni..biar pman phm prasaan ira..biar pman syg kat awek pamn tu btul2 dan tak main2 kn dia...ira doakn pamn n all couple kat dunia ni bahagia buat selamanya n tak akan dpat rse pe yg ira rse skrg ni...susungguhnya,mmg skit..sush nak di ubati...hanya tuhan sje yg memahami segalnya...


Sabtu, 16 Januari 2010

toing toing toing

amende je la aku mimpi pg tdi..ngeri...bleh lak aku mimpi yg mak n ayah aku dh tunang kn aku ngn bdk yg aku tak knal..kerja gile tu..dlm mimpi tu siap aku mnangis mraung-raung nak putus ngn bdk tu..argh...gle..tah knape aku asyik mimpi yg plik2 ni...cuba la mimpi aku dpt bwk kpal terbang ke...ok gk..syok sikit..skurg kurngnya, klo tak dpt bwk dlm alam nyata ni,aku pernah la bwk kpal terbang tu dlm mimpi an...ni tak, mimpi tah pape je...buat aku seriau je...klo mimpi aku ni jdi kyataan mcm mne? oh no....aku tak nak....

mlm tdi tgk cte Snake on a plane..gmpk la cte tu...tp adik aku yg chuby tu asyik nak memekik je kje nye..klo tkut tu p la tdo..ni tak, skit2 mnjerit..skit tlinga tau....silap2, org dlm rmh ni bleh mti terkejut dgr dia mnjerit...

hmm, nk start wat homework ar..de story t, aku cte lagi....

...sYiRa...

Jumaat, 15 Januari 2010

MiNgGu Niii.....

second week at school...mcm2 terjadi.pening d wtnye..ngn homework blambk-lmbak..hri tu mesyuarat agong, mmg nmpknye aku ni jenis yg tak layak pegang jawatn AJK gmaknye..ye la, all of my friend such as syaq, dila, miya, atie dpt pegang jawatn...mymph la...klo aku tkat dpat pegng jwtn AJK kt ps je wt pe..mmg smua dk ps ade jwtn msing2 pn...(sjak bile ko jdi gile kuase ni syira???? sjak mrkh koko d prlukn utk msuk mne2 lpas SPM nnt...)

my first presentation this year..jgn ckp tkot, smpai sjuk2 kaki tgn aku di wtnye..jntung aku ni plak bdebr dgn kecgnye smpai bleh t'kluar la...agknye dh smpai 3 juta kali dia berdegup dlm mse sesaat kot...(dhsytnye...) nk wt cm ne..mmg aku jnis pnkut wt presentation thap mcm tu...aku ni mmg seriau sikit bab berckp depn org rmai..rse mcm takde kyakinan je...

smlm birthday my chubby girl...(athirah) celik je mte pgi smlm, dan dan dia tye aku nak ksi hdiah pe kat dia hri ni...dan aku pun....( ^______^ ) murah je... tak yh byar..gdebuk! bedebik aku dpat dri dia...sakit tu....tau tau je la aku ni...bab nak kluarkn duit mmg kdekut...smpai ayh n mak aku pun ckp yg aku ni kdekut...hehehehe...

tdi lak,de ke ptut aku leh t'bwk bku add math..kn hri ni math je syira oii...tak denye add add ni....nsib dpat ckg math yg memahami dan baik hati...i like..... ( ^___ ^ ) hmm nk komplen ckit kat cini..ckg add math aku mmg sungguh sungguh sungguh sungguh tak best....to fast...pning aku nak phm..nak tye along aku, dia dok asrma lak..ptg ni bru dia blik...bleh la tye skit...

to paman...bersbar lah ngn dugaan yg datang k...slow2 la pujuk awek yg suka mrjuk tu.....tgk cm ira ni..tak de pun nak mjok2..wt pnat je....hehehehe..(^__^)..ha! tak de mse la nak ksi pmn pic..t la, ble rse rjin ira ksi...

duit duit duit duit duit duit duit duit duit duit.....boson aku dgr bndlh tu....hidup ni tak leh ke klo tnpa duit...duit klas, duit klab,duit rumah sukn, duit ps,duit yurn kolh,duit bju klab, duit kdet polis....th amen de lagi..mles nk pkir...byk bno...smua nak on time...tp sory la...bab duit2 ni mmg aku ska byr lmbt2...mls nak mintak kat mak sbnrnye..ye la, ksian aku tgk mak aku keje jge ank org tu...pastu aku yg tukg abis kn...aduh.....

kpd org yg tlh mmg hilngkn dirir dari aku...aku redha klo ko nak terus hilangkan diri dari aku smpai ble2 pun...aku bersyukur sbb aku pernah kanl ko sblum ni....

...sYiRa...

Jumaat, 8 Januari 2010

SeMiNgGu Di sEkOLaH

hari ni hari ke empat aku start skolah. hari pertama dah pikul buku macam pikol batu.. bayangkan 18 buah buku yang tebal-tebal nak kne gendong bawa balik. dahsyat tak?????..... next day nye dah start belajar.. math, fizik,kimia & add math...subjek yg berat yg harus aku hadapi walau ape pn akn t'jdi...ha! lupa lak kat EST yg next week aku dh de presentation..teruk nye...

cikgu bm lak suruh aku wat sinopsis novel papa...akhirnya kau tewas jua..aduuhhh..aku bab sinopsis ni bkan bijak beno pun..klo bab mengopi dri buku rujukn tu memang no 1 la...klo kje math plak, mmg aku paling ske.. lju je buat klo dpat..sjarah pun dah de kje..snang cte smua subjek dah de kje..sush la aku...

dh le besok nk blik melaka..mne nak blik kg, mne nak g knduri kwin, mne nak wat homework..now, aku tak de mse nak main2 dh. nak jiwang2 pn dah tak kuase dh. skarg time utk serius..ok smua...wat muka ble thap gban korg.....

syaq, sjak kte tak sme klas ni, aku rse lain la plak. slalu blik ngn ko.. duduk dlm bas ngn ko. dgr lawak bangang ko tu..rndu gk aku kt smua tu..ye la, dh stahun asyik bkepit ngn ko je..smpai aku g dating pun aku suruh ko tman..hahaha...tak snonoh tol aku...walaupun aku tau ko trsa mcm kpendekan..huhuhuhu..sory...tp aku tak kesh..mne tau, skali ko memnjg, mglahkn aku n dila tu..pastu abis la aku kne debik ngn cik dila tu sbb ko memanjang mgalahkn dia..hehehe..

to atie yg asyik sad ngn si Z tu.. just forget him la.. ko gk pnah kye kat aku cm tu kn..aku rse, skrg ni delh mse yg sesuai..aku tkde niat nak suruh korg b'pish,tp...ko pndai2 la pikir ea..tu mse depan ko...but if korg dah back to the normal situation..aku doakn korg akn hppy together forever ea...

kpda ckg2 smua...(ckg smkaj) ajarlah kmi, anak2 murid mu dgn ikhlas agar mudah kami menerima ilmu mu....
dila, aku keap the chain le bki duit brg tu ea...hehehe...

kpada kakak ku yg berade di hostel SAAS, aku tau le korindu kat kitorg kn...mgku je la kak long oi...hrap2 ko blik ngn prubhn la ea...ha! lupa lak, adik kite yg tira n izzat tu rindu kat ko..ala, kan hri tu ko call rmah..hehehe..klaka la korg ni..tgk cm aku ni, cool je memanjang...

harap, blik mlaka kli ni dpat wat rock climbing tu..gle aku tringin nak wt tu....

k, cau cinci dlu..nak setelkn homework yg blambak-lambak n nak meng hfal benda2 yg tah pepe ni..

p/s: hope aku dpat ubah diri, prangai n improve my IQ in high level...

Ahad, 3 Januari 2010

story AKU

hari tu aku de jnji nak tulis some thing kan.. ni la dia..

DARI HATI

Jiwa nan kosong
Membawa sebuah kesunyian
Kehilangan yang tersayang
Merupakan satu kesakitan
Kesakitan nan menggunung
Membawa aku ke sebuah tempat
Tempat yang telah membangkitkan segala nostalgia
Nostalgia aku dan kalian semua

Berdiri aku disana
Bersama satu jiwa
Kesedihan, terluka, keseorangan,kesepian dan kehilangan.

Senyuman dan hilai tawa itu
Tak bisa mengubat luka ini
Tetapi semakain mengembalikan nostalgia itu.

Disitu
Aku menerima satu bisikan
Bisikan yang sangat dingin
Hingga mencengkam sanubariku
Dibawa oleh sang angin
Si pencinta alam

Sayang....
Seribu kali sayang......

sorry...aku tak sanggup nak sambung...aku btol2 terasa mcm nak mati tahan perasan ni..
sometime aku rse aku ni bodoh pun de..tak hbis2 tggu dia..tak habis2 mengharapkan dia..
Sudah la..semua tu takkn berlaku lagi..nnt aku gak yg merana..
hope thun ni semangat aku akn lebih kuat, tabah dan dapat lupakn segala kesedihan dulu..
dah sudah. aku tak sanggup dah...


tahun baru,aku mesti dengan azam baru.
pe dia azam aku tu?
Lupakan semua kesedihan, fokus kat pelajaran, n be a good person(dont be noughty aaaa......)...............

kpde kwn2 yg nak tkar sekolah, aku akn rndu kat korg semua...love u alll
to my best friend, syaq yg sntiasa ngn story mory dia tu..(ckg zila, ##### & *******) tak leh ckp r..snsetif topik.
dila yg penuh ngn rahsia sampai mati..heheh..(jgn mre....)
atie...don't be sad ea..no matter will be happend, aku sntiase de ngn ko...
to atikah yg dok kat putrajaya..dah stahun tak jumpa ko..rindu tu....
n to all my friend...walaupun tak tulis kat sini, korg semua de dlm hti aku..aku tak penah lupa pun..

tadi petang aku n my family anta kakak aku msok asrama..
sob sob sob..sbnrnye aku tak sedih pn..dekat je..wt pe nak sedih..hehehe..kjam nye..
dan mulai mlm ni aku de teman baru dlm bilik. spe? dik ku yg chuby(athirah) la...
sok dia start kolh. dh drjh 2 pun..
bljar pndai2 ye dik...

Dan untuk aku yg msih tak leh lupakan dia..
Terus bizikan diri anda dengan homework...
GO SYIRA GO...............

I BELIVE I CAN FLY....(pe kes plak ni..)