Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Isnin, 28 Disember 2009

pelik beno...

apenye?
tah, aku pn tak tau.
hah! impossible aq tak tau..
hihihi..mlawak je..aq tau ckup tak lawak kn.

k, street to the point. hritu time on the way blik kg aq dpt pggiln dri................
gile, msti la aq tak knal...
next, dia ckp nmenya tia n dia tbe2 ckp yg aq ni kina.
HUH! sjak ble ko tkar nme ni syira???....
aq ckp dia slah no. tp dia tak cye.
dia siap g msej yg dia tak salah no. n say something about love.
yg ni aq tak leh ckp. ni privet tia..

than aq reply kat tia yg sah sah la aku tak knal tu..
aq ckp i'm not kina n tak knal dia dan sesape nme lg yg di sebut dlm msj yg dia ksi kt aku tu..
hope she understand..

bukan mgelak ke ape.. but ni adalah kebenaran ya tia..
if tia de terbce blog ni,syira mntk maaf couse t'cerita kat cini...

p/s: ni blog aq, pduli pe aq nak tulis pe pun...

aPe? kEnApE?

Alhmdulillah.. walaupun tak segempak mne result aku tapi dah cukup buat parents aku gembira.
Aku bersyukur sangat2 walaupun 8A takda dlm genggaman aku. 6A 2B tu dah cukup wat family aku tersenyum tak henti2.
Aku ckp ni bukan nak 'bagak' mcm adik aku ckp. Bru dpat 6A dah belagak. Tak...tak de niat langsung kat dlm hti aku.
Cuma aku nak cite betape gmbiranya perents aku, tu je. Memang tak tau cm ne aku nak cite saat2 indh tu.
Dan di kesemptn ni aku nak ucap TAHNIAH kat ank buah aku ni yg dpat 7A 2B..
Jgn terperanjat klo aku ucp tahniah kat ank buah aku. memang aku ade anak buah yag sebaye pn. Dan dia adalah saingan aku. Kenapa?
Couse dia ank buah aku.... klo takat sepupu tu ok la lagi kn.. ni dh tahap ank buah, parah la ckit.. Dah la ank buah aku ni pndai, nazak gak la aku nak challenge dia...

k, di sini aku nak g tau skli lgi yg 'AKU BUKAN NAK BAGAK K..... AKU NAK CERITE REACTION PRENTS N FAMILY AKU JE...'

p/s : NI BLOG AKU, SKATI AKU LA NAK TULIS PE...TAK PUAS HATI LEH PROTES DLM HATI K...

Selasa, 22 Disember 2009

BiLa

Entah mengapa kau tak berubah
Selalu saja kau simpan
Katakanlah yang sebenarnya

Kini ku tahu bila kau kini
Tak ingin bersamaku
Mengapa kau harus berdusta

Yang ku inginkan
Yang ku harapkan

Bila memang berakhir, akhirilah saja
Bila memang kau pergi, lupakanlah aku
Bila memang berakhir, akhirilah semua
Lupakanlah saja aku

Kini ku tahu engkau bertahan
Agar ku tak kecewa
Mengapa kau harus berdusta

Yang ku inginkan
Yang ku harapkan

Lupakanlah saja aku

Jumaat, 18 Disember 2009

I LOVE U ALL

i can't believe it. caya la..
smlm dr pkol 6 ptg aq dok mgdap dpn tv tu. fuh. gempak tol.
psukn mlaysia b'jya mnewaskn vietnam. Ya ALLAH.. btapa seronoknya aq time tu hnya Tuhan sje yg tau. yg t'bring siap mggelupur lg tu. tp yg klakr nya, yg pmpuan2 je over doss t'jerit2. aq jgn ckp la. dr duduk, baring pstu duduk blik. snang ckap mmg tak snang duduk la aq tgk p'lwnn smlm tu.. hehehehe. tp saat2 yg mggembirakn rkyat MALAYSIA tu, aq langsung tak t'lepas tgok. fuh. mmg tak di jgka2... pghuni rmah ni pun mcm tak cye je.. ye la, dh smua t'cengang2 tgk bola tu leh msok gol.... mmg b'tuah sungguh... pape pun syukur couse ye la dh 20 thun mgidmkn kemenangan, akhir t'cpai gk....

Khamis, 17 Disember 2009

PMR result kuar.....

oh GOD...
tdi aq tgk brita n... guess what? diorg umumkn tarikh result PMR kluar.
seriau aq d watnye.. oh x snonoh tol... i thought result 2 kuar time dh start skolh. so, leh la dak2 f4 next year msok klah lmbt ckit.
but it's impossible right????.... hahahahaha... hope, result pmr aq gmpk la.. n klo leh, aq nak wat parents aq happy... nak wat diorg t'syum smpai xleh tutup mlut.. hehehe.. hope every thing will be ok...

The date is 24.12.09 = next thursday.....
so, good luck to every body....

Selasa, 15 Disember 2009

Menyesal

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski di hati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

pe kes lak ni.. aiyo.. syira, ko dah promis ngn diri ko tak nak sdih2 lg kn.. dah tu, psal jdi cm ni lg?????... aq mgku aq x kuat. mmg aq x kuat nak hdpi smua ni. tp aq akn brusha utk tbh hdpi smua ni... aq akn ckalkn hti aq demi org2 yg msih sygkn aq..
Don't be sad syira....
Jgn mnangis...

Ahad, 13 Disember 2009

Seadanya Aku

Seadanya Aku
Tak dapat ku kotakan
Seperti yang sudah-sudah
Bagai memetik butir bintang
Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang
Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia
Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu
Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia
Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

Bersih & Segar

penat doh... stiap ceruk rumh aku dah singgah. wat pe? pe lagi, ops bersih dan segar la.. utk kali ke berape tah. pe duli pe ku, yg pntg aku puas hti. penat pun pnat la. yg pnting sdap mta memandang. dari depan ke belakang. dari bilik ke bilik yg lain. semua aku dh t'jah. aku t'jah b'sma mop, vacum, penyapu dan pyodok smpah. tu la teman sejati pmbrsihan rumah. family aku yg lain g mna? kluar la.. pe lgi... wat kje b'sihkn rumh ni sorg2 lg best couse xda yg gnggu aku.

bila rumh aku b'sih, sdap sikit mata memndg. bru la tak rasa lemau je dok dlm mh ni.. tak da la aku asyok pkir nk kuar je.. lg pn klo kuar ni, duit mlyang je.. takda nk safe sikit.. tol tak? btol btol btlo btol btol... huhuhu...
k la, nak rest dlu.. ble rse nak mmbebel tak tntu hala lg, aku tlis la lg..

bye.....

Khamis, 10 Disember 2009

Best bEsT bE$+

cantik tak? ni la hasil kerja aku dan kakak ku...
gambar n sijil tu aku cilok bpak aku pnya.. actually xda kne mgena pun...

why? couse today tmpt kje my dad de wat family day kat wet world shah alam. kitorg t'pksa bgun seawal 5 pg tok b'siap. ngntok gak time tu, tp nak enjoy pnya psal, aku sanggup. adik aku yg 2 org tu lagi la dahsyat. excited sungguh. malam sblum pegi tu adik aku yg kcik tu de ckp, 'tak sabarnya adik nak mandi kat wet world besok'. 'adik nak naik glungsor yg pnjg tu la, mesti best'. aku ngn yg lain b'krut kerut muka dgr dia ckp. mcm tak pnah mandi je. kat mah ni pnya la byak air, ckp nak g sne pun dh excited semacam. pape la..

kpe aku ckp best? couse leh cuci mate skali. leh la aku mgelat dri wat smua kje rmah ni... yeyeyeye.....huhu.. dah nme pun family day, msti de sukn neka kan. 1 family aku msok sukan neka yg di wat except my brother. knpe? couse bpak aku lupa nak masukkan nme dia. mntang2 la anak laki sorang, sbb tu leh t'lupa. kah kah kah. byk gak hadiah ktorang borong. n the best thing bila no b'tuah ktorg t'clon. wah..dpat hemper tu... no b'tuah ktorg tu ialah 404. so lucky ma.....

adik aku de la dpt hadiah puzzle ni. aku ingat puzzle cm biasa tu.. rpnya puzzle 3D. wah.. yg ni lagi la best. hampir 4 jam aku ngn kakak aku b'tungkus lumus myiapkan puzzle tu. mak aku lak ngn loye buruk dia cakap, "lambatnya la arkitek rumah ni wat keje an. dah 4 tahun, bru siap bgunan tu" padahal bru 4 jam tibe2 jdi 4 tahun plak. ah! lantah la. yg penting siap.. puas hati aku tgok bndlah tu..

dan akhirnya, kami semua sekarng ni berada dalam keadaan yang tersangat kepenatan...
malam menjelang, dah sah sah la semua hntm pi tido.. except me la...

Rabu, 9 Disember 2009

Malam Tadi

tah kenapa malam tadi aku tak leh tido. aku tak tau la. sejak cuti sekolah ni, aku rasa kpla otak aku mcm dah jem. dan aku rasa mcm snyi je. tah pe yg aku sunyi sgt. aku pown tak tau. tah la, sjak dia tiba2 hilang kan diri n aku jmpa blik dia smlm aku rsa mcm sesuatu yg akn t'jdi. tpi aku tak tau ape tu. dan di sebabkn masalah yg pelik2 ni(bagi aku la)t'jadi,aku tak dh hilang mood. dan di sebabkan itu jugalah aku asyik tak dpt tido je sjak akhir2 ni.

lebih kurang pukul 4 pg, akhirnya aku dpt melelapkn mata. tu pun selepas habis semua solat sunat aku buat serta b'zikir di atas sejadah merah gambar ka'bah.(cewah...mcm insaf je..) n aku tidur di atas sejadah tersebut. peh, masyuk gila... dah la tido atas sejadah, berselimutkn pula dgn telkung yg masih belum b'buka pulak tu. dah pg time mak aku kejut aku solat, dia t'mnjerit. aku ingat knapa, rupanya mak aku ingat takut t'nmpk bnda bukan2 je. ye la, tak penah di buat org, tidor ngn telkung pulak tu. huhuhu.. klaka pun ada. but sorry mom, angah tak b'maksud nak wat mak t'kejut....

tp an, syok gk solat pkol 3 pg tu.. kpala otk aku rasa tenang je...
Alhamdulillah...

Selasa, 8 Disember 2009

Story [cuti kolah....}

dah nama pun cuti kolah, buat aktiviti pun cam orang tak gi kolah la gamaknya. dok mah ni, pagi2 celik mata aku akan wat keja kemas rumah. pas tu, gi dapor cari serapan. klo xda, p bukak almari, cari tepung, wat cekodok.. tu pown klo kes rajin. klo tak rajin, tggu la makan tengahari skali. senang cte.

dah dekat sbulan dia menghilang. aku agak dia tkar no. tapi takkan tak reti g tau aku kot..so aq g tau kwn baik lelaki aku ni..dah anggap cm abg dah. nasib baik dia ade. tak de la aku rasa t'seksa sangat. walaupun sekarang ni dia tgh amik exm SPM tpi dia stil take care of me. dan semalam last day dia exm, dia pun layan la aku cerita pasal tah menda tah.

makin hari, jiwa aku yg t'luka ni minta di ubati. aku pun terus terusan berusaha mmbuat segala tggapan positif terhadap si dia. alhmdulillah, ada terubat sikit..

time cuti ni, byk lak tugsn yg mak aku kasi. kemas rumah tu dah kira keja every day dah. masak pon aku kena wat jugak tapi gilir2 la.. aku bknnya suka masak selalau. bukan sebab malas tapi aku mudah hilang idea nak masak ape bila hari2 kena masak masak. tmbh lagi, adik2 aku yg 2 org tu suka beno bila dia tau aku yg masak. diorg ckap sedap. actully tak la sedap sgt. tah kenapa tah diorg suka sangat bila dia tau aku yg masak. kadag 2 siap cakap lg nak lauk ape. tp xpe yg pnting lauk2 tu habis di mkn. tak de la t'buang gitu je.

dan tiba2 aku dapat call dr no yg aku tak kenal. aku angkat tp tak sempat ckp pape, dah letak blik. than, aku dapat mesej dari no tadi. 'kenapa lama m'bisu?' pelik! tiba2 je org tu msj aku mcm tu. 'lama m'bisu? erm spe ni?' aku balas gitu. than cuba teka spe dia????...... spe lagi klo org yg wt aku resh x sudh2 tu..

klo leh nak je aku amik meshing gun or some thing like that na tembak2 dia. dah jangan muncul lagi. pastu amik stemrol n laggar dia. kasi dia lenyek cm lempeng tu. puas hati aku. klo la aku de kuasa sihir cam harry potter tu, mau aku sumpah dia jadi punching bag n tumbuk dia sepuas hati aku. bru la aku dapat maafkn balik dia.

dah tak nak cakap lagi pasal hal ni..skit hati tol aku.

hari tu aku blik kg. sah, tibe tibe je aku de kuasa n b'tukar menjadi tomboi gitu. tak reti dok rumah. seharian dok kat sungai depan rumah n lempar joran. best gile. lagi time tengah cari cacing nak wat umpan. aku amik satu n pi lmbung cacin tu kat spupu2 aku yag masih kcik2 tu.. semua mencecet lari.. kah kah kah kah.. tak padan langsung ngn lelaki, tapi pengecut ya amat.

pastu gi pekan ikot mak aku cri barang sekolah tok kami adik beradik la. sush tol nak cari kain cotton yg sama colour. msok sana, masok sini, tak gak jumpa2. penat tol. tapi de lagi 1 bnda yg paling sush nk cri. pe dia???.. kasut loh.. bukan pe, semua jenis yg ada langsung takda yg aku b'kenan. cerewet tol...huhuhu.. nama pon prmpuan kan...

n bru ni, aku tgh gotong royong memasak ngn mak aku. time basuh tgn, tgn aku tertoreh ngn pisau yg maha tajam. sikit tu.. tu la. memotong lagi kat singki tu. kan tgn aku dah jadi mangsa torehan.. sebelom bsuh tgn tu, hati aku dah t'detik, jgn la terkena pisau. mlangnya, tgn ni degil, nak juga berlaga ngn pisau tu. dan terjadila peristiwa berdarah kat rumh ni...

haritu aku g mah jiran aku n pinjam 3 buah novel dia. best gak.. antara buku2 t'sebyt ialah KOPI SUSU SEPATU BIRU, ZAHRAH DE TIGRIS dan BERSAMA AKHIRNYA... aku tak leh ulas lebih lnjut pasal buku ni. klo nak tau, bce sndiri k...

next, mls aku nk tulis dh. byk tol gngguan dari toyol2. tggul lah beberapa hari lagi... insyaallah, aku tulis.