Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Jumaat, 27 Februari 2009

Menyintai Tidak Bermakna Memiliki

Janganlah kau angkuh melaungkan
si dia kepuyaanmu
atau kau kepunyaan si dia
kerana hakikatnya
kita tidak pernah memiliki sesiapa
walau sekeping hati seorang insan
tidak kah kau sedar
hukum alam menyatakan
menyintai tidak semestinya memiliki?


Manusia pandah berpura
berlakon di pentas dunia
dan bertopeng menutup rahsia
tetapi hati tidak pernah berdusta pada empunya
tentang perasaan yang bergolak di dalamnya


Tidakkah kau sedar
mungkin si dia melafazkan
ungkapan cinta padamu
tetapi hati dan perasaannya
tidak prnay berniat bergitu
dia hanya berselindung
disebalik sejuta alasan


Dan kau
begitu jujur dan setia menyintainya
sehingga terlupa
hukum alam menyatakan
menyintai tidak bermakna memiliki


Sesungguhnya...
"Aku tidak pernah memiliki dirimu...
dan kau jua tidak memiliki aku."


Mengertilah
kita sebenarnya kepunyaan
Yang Maha Esa
tida sesiapa berhak memiliki diri kita
kecuali Dia
Dia mengasihi hambaNya
Dia memiliki hambaNya
dan ke pangkuan
Dia kita kembali.

(nukilan pelajar SMKAJ)

Rindu Ku Khayalan

Telah lama namamu
terpatri di hatiku
dan kau sendiri tak pernah
mengetahuinya
bila saat pergimu sudah tiba
tiada kecekalan untuk
kumelafazkannya
lalu dengan beratnya aku melepaskan
kau pergi
pergi tanpa mengetahui kata hatiku...


Aku akur atas apa yang berlaku
dalam fikiranku hanya mahu
melupakanmu
namun hati masih berdegil
hingga bayangmu memenuhi sudut
sepiku...


Kau yang penuh dengan
kesederhanaan
hanya tersenyum apabila kumemandang
tapi aku tahu kau tiada upaya
mentafsirkan
pandangan ku penuh bermakna
makna yang kusendiri keliru...


Dari jauh kusering memerhatikanmu
tanpa kau sedari aku menjejaki
kini kau telah pergi
telah kau ajarku erti rindu...


Mentelku menyentak
ini semua hanya mainan
mainan dusta hati yang tak tahu apa itu
cinta...


Aku ingin melupakanmu saat ini
tawamu yang sering mengiang
di telingaku
wajahmu yang sering hadir di dalam
mimpiku
perlakuanmu yang serin menjadi
bayangku
aku anggap sebagai angin lalu...


(Nukilan Pelajar SMKAJ)

Ahad, 22 Februari 2009

Cinta Antara Kita

Sejak dari dulu kumenyintaimu
kau tahu bergitu namun kau berpura
kumasih teringat kau peluk diriku
kau telah membuatku menyintaimu
sudah berapa lama
diriku ini tak bertemu mu
mungkin kuharap jua
kau merinduku sebagaimana ku rindumu
Cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia kumenyinta dirimu
kuhanya menunggumu ternyata kau cinta ku
ku kan berjanji menyinta mu sayang…
Setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada kucinta selain dirimu
ku ingin bersama denganmu selamanya
walaupun sehingga keakhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksudku dulu pada dirimu
kini ku kan menyinta dirimu itu
sehingga keakhir waktu
cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia ku menyinta
dirimu ku hanya menungumu
ternyata kau cinta ku
ku kan berjanji menyinta mu sayang
Sudah berapa lama diri ku ini tak bertemumu
mungkinku harap jua kau merinduku sebagai mana ku rindu mu
Cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia ku menyinta dirimu
kuhanya menunggu mu ternyata kau cinta ku
ku kan berjanji menyintamu sayang

Demi Waktu

Ku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir di antara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku
Maafkan aku...
Menduakan cintamu...
Berat rasa hatiku...
Tinggalkan dirinya
Dan demi waktu...
Yang bergulir di sampingmu
Maafkanlah diriku...
Sepenuh hatimu...
Seandainya bila...
Ku bisa memilih...
Kalau saja waktu itu
Ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua takkan seperti ini
Dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
Membawa aku dalam kehancuran

















Sabtu, 21 Februari 2009

Pantun Solat

Pergi ke pasar membeli ikan,
Membeli ikan jangan malu,
Solat selalu jangan ditinggalkan,
Supaya ALLAH berkati selalu..

Jangan dikacau Baba termenung,
Nanti dimarah oleh Nyonya,
Walaupun ilmu tinggi menggunung,
Tidak solat,apa gunanya..

Pergi ke Johor mengambil masa,
Singgah dahulu di Kota Melaka,
Meninggalkan solat menjadi biasa,
Tidak takut api neraka?

Hari ahad pergi ke pekan,
Jangan lupa kirimkan surat,
Solat itu wajib diamalkan,
Semoga selamat dunia akhirat..

Aku Tak Sengaja...

Tadi aku main msj ngn best friend aku... Ye la,dah lama tak jumpa,of course la rindu gle kat dia.. Tmbhn lagi dia pindahkat PJ(putrajaya) awal tahun ni... Alkisahnya cm ni....

Aku:
let me guess
wat u'r doin..

Reading
book?

Nope!
Listening Music?

No!
Watching
Tv?

Naa!

Caught U!
Miss Me & Reading My SmS!


n now u r smiling!
Ahakz...

Atik:
Kami kat n_n_i_g!
kat kedai gnting rmbt pak _e_..
haha..tp dh nk kuar dh..
bAbAi!

Aku:
Ko wat pe kat cni?
blek kg ke?
aq rndu la plak nak tgk muka ko..(aq bkn lesbian)
byk bnda aq nk cte kat ko tp x ksmpaian..(almk,jiwang la plak)
smlm aq dating ngn pakwe aku aq kat psar tp kejap je la..
aq bwk syaq,dia ckp ktorg x rmntik langsung...(atas sbb-sbb t'tntu)
pastu anak on nmpk aq ngn _a_s,dia pown t'sgih-sgih cm kerang busuk..
nymph plak aq..
time blek lak syq asyik kutuk gigi _a_s je..
aq yg xleh bla dgr sbb ada je lwk yg dia leh wat dgn gigi _a_s tu..

Atik:
Dtg r sni jap! leh jmpa..
klu rjin,hehe..

Aku:
Klo nak tau aku mmg x rjin..
nak kne tukar bju la, sluar la, pkai tdung la, nk start moto n mulakn pcutan..
byak kje 2 beb..
he he he...

Atik:
Haha..
aq bru nak sshkn ko!
aq dh nak blik dh nie!
hehe..

Aku:
P la blek..
aq tau ko tak wndu kat aq..(touching r plak)hehe..
hati-hati di dlm kte, tkut t'tdo smpai kluar air liur..
habis kte ko kne bnjir lumpur...
ahakz...

Atik:
Pdas btol prli ko erk!

Aku:
x sgka plak lwak aq jdi p' lian..
sowy ye..
aq x b'mksud..(aq mnusia biasa)


slepas tu, msj aq langsung tak dibalas...
aq risau sgt klo dia mrh gile kat aq...
aq tak b'maksud bgitu...aq ingat dah lme x main msj, bleh la aq mlawk skit...
x sgka plak lwak aq bleh mgguris hati my best friendz...
i'm so sorry....
klo ko ada bce blog aku ni, ko maafkn lh aq ye...



















Jumaat, 20 Februari 2009

Problem Kawan Aku

Aku ni baik betul la...
kawan aku ada krisis ngn balak dia,aku gak kne solvekn problem diorg...

kwn aku ni suruh aku bebelkn pakwe dia smpai nak kne 20 kali anta mesej, tapi aku aku send tiga kali je, terus balak dia tu insaf...

Balak kwn aku ni senang pcye ckap org,sbb tu la leh timbul krisis mah tangga tu... yang kwan aku ni plak, asyik nak gaduh je bila diorg ada krisis... dah tu tak pasal aku yag kne solvekn problem diorg...

Buat pengatahuan korg,dulu sblom kawan aku ni couple ngn balak dia, aku pnh arr simpan prasaan kat blak dia ni...tpi aku mula lupakn dia bila aku tau diorg couple....

mse mula-mula dapat tau tu touching gak,tapi nak wat cm ne,demi persahabatan yg telah lama di bina,aku pun undurkn diri n tak lagi simpan prasaan dekat balak dia...

kawan-kawan aku yg tau kes ni semuanya ckap yg kwn aku ni suka tikam kwan dari belakang sbb sebelum kwn aku couple ngn balak dia,dia dh tau aku suka kat mamat tu. Tu la sebab tak pasal-pasal dia di ketepikn kwn-kwn yg rapat ngn aku...
tapi aku dah tak kisah la dengan semua tu sbb aku dah jumpa some body yg syangkn aku...

















Rabu, 18 Februari 2009

SEMUT...

Pn. Suraya telah mghubungi seorang doktor berkenaan dengan anaknya....

Pn. Suraya:
Hello.doktor tolong selamatkan anak saya...

Doktor :
Kenapa puan?

Pn. Suraya:
Anak saya termakan semut!!!

Doktor :
Ohh,saya ingat kenapa tadi...tidak mengapa, semut tidak merbahaya langsung kepada anak puan...

Pn. Suraya:
Tapi doktor,saya telah memberi anak saya minum racun semut agar semut dalam badannya mati...!!!

Doktor :
APA!! !! !! !!Cepat bawak anak puan ke hospital sekarang....

Wazzup!!!

Hai...
Selamat, berkenalan aku syahira...
Aku baru je buat blog nih...
harap2 korang enjoylah blog nih...
Sayonara..