Welcome to my blog.. Enjoy your reading!! Keep smiling Ok!!! (^_^)

Isnin, 28 Disember 2009

pelik beno...

apenye?
tah, aku pn tak tau.
hah! impossible aq tak tau..
hihihi..mlawak je..aq tau ckup tak lawak kn.

k, street to the point. hritu time on the way blik kg aq dpt pggiln dri................
gile, msti la aq tak knal...
next, dia ckp nmenya tia n dia tbe2 ckp yg aq ni kina.
HUH! sjak ble ko tkar nme ni syira???....
aq ckp dia slah no. tp dia tak cye.
dia siap g msej yg dia tak salah no. n say something about love.
yg ni aq tak leh ckp. ni privet tia..

than aq reply kat tia yg sah sah la aku tak knal tu..
aq ckp i'm not kina n tak knal dia dan sesape nme lg yg di sebut dlm msj yg dia ksi kt aku tu..
hope she understand..

bukan mgelak ke ape.. but ni adalah kebenaran ya tia..
if tia de terbce blog ni,syira mntk maaf couse t'cerita kat cini...

p/s: ni blog aq, pduli pe aq nak tulis pe pun...

aPe? kEnApE?

Alhmdulillah.. walaupun tak segempak mne result aku tapi dah cukup buat parents aku gembira.
Aku bersyukur sangat2 walaupun 8A takda dlm genggaman aku. 6A 2B tu dah cukup wat family aku tersenyum tak henti2.
Aku ckp ni bukan nak 'bagak' mcm adik aku ckp. Bru dpat 6A dah belagak. Tak...tak de niat langsung kat dlm hti aku.
Cuma aku nak cite betape gmbiranya perents aku, tu je. Memang tak tau cm ne aku nak cite saat2 indh tu.
Dan di kesemptn ni aku nak ucap TAHNIAH kat ank buah aku ni yg dpat 7A 2B..
Jgn terperanjat klo aku ucp tahniah kat ank buah aku. memang aku ade anak buah yag sebaye pn. Dan dia adalah saingan aku. Kenapa?
Couse dia ank buah aku.... klo takat sepupu tu ok la lagi kn.. ni dh tahap ank buah, parah la ckit.. Dah la ank buah aku ni pndai, nazak gak la aku nak challenge dia...

k, di sini aku nak g tau skli lgi yg 'AKU BUKAN NAK BAGAK K..... AKU NAK CERITE REACTION PRENTS N FAMILY AKU JE...'

p/s : NI BLOG AKU, SKATI AKU LA NAK TULIS PE...TAK PUAS HATI LEH PROTES DLM HATI K...

Selasa, 22 Disember 2009

BiLa

Entah mengapa kau tak berubah
Selalu saja kau simpan
Katakanlah yang sebenarnya

Kini ku tahu bila kau kini
Tak ingin bersamaku
Mengapa kau harus berdusta

Yang ku inginkan
Yang ku harapkan

Bila memang berakhir, akhirilah saja
Bila memang kau pergi, lupakanlah aku
Bila memang berakhir, akhirilah semua
Lupakanlah saja aku

Kini ku tahu engkau bertahan
Agar ku tak kecewa
Mengapa kau harus berdusta

Yang ku inginkan
Yang ku harapkan

Lupakanlah saja aku

Jumaat, 18 Disember 2009

I LOVE U ALL

i can't believe it. caya la..
smlm dr pkol 6 ptg aq dok mgdap dpn tv tu. fuh. gempak tol.
psukn mlaysia b'jya mnewaskn vietnam. Ya ALLAH.. btapa seronoknya aq time tu hnya Tuhan sje yg tau. yg t'bring siap mggelupur lg tu. tp yg klakr nya, yg pmpuan2 je over doss t'jerit2. aq jgn ckp la. dr duduk, baring pstu duduk blik. snang ckap mmg tak snang duduk la aq tgk p'lwnn smlm tu.. hehehehe. tp saat2 yg mggembirakn rkyat MALAYSIA tu, aq langsung tak t'lepas tgok. fuh. mmg tak di jgka2... pghuni rmah ni pun mcm tak cye je.. ye la, dh smua t'cengang2 tgk bola tu leh msok gol.... mmg b'tuah sungguh... pape pun syukur couse ye la dh 20 thun mgidmkn kemenangan, akhir t'cpai gk....

Khamis, 17 Disember 2009

PMR result kuar.....

oh GOD...
tdi aq tgk brita n... guess what? diorg umumkn tarikh result PMR kluar.
seriau aq d watnye.. oh x snonoh tol... i thought result 2 kuar time dh start skolh. so, leh la dak2 f4 next year msok klah lmbt ckit.
but it's impossible right????.... hahahahaha... hope, result pmr aq gmpk la.. n klo leh, aq nak wat parents aq happy... nak wat diorg t'syum smpai xleh tutup mlut.. hehehe.. hope every thing will be ok...

The date is 24.12.09 = next thursday.....
so, good luck to every body....

Selasa, 15 Disember 2009

Menyesal

Semula ku tak yakin
Kau lakukan ini padaku
Meski di hati merasa
Kau berubah saat kau mengenal dia

Bila cinta tak lagi untukku
Bila hati tak lagi padaku
Mengapa harus dia yang merebut dirimu

Bila aku tak baik untukmu
Dan bila dia bahagia dirimu
Aku kan pergi meski hati tak akan rela

terkadang ku menyesal
Mengapa ku kenalkan dia padamu

pe kes lak ni.. aiyo.. syira, ko dah promis ngn diri ko tak nak sdih2 lg kn.. dah tu, psal jdi cm ni lg?????... aq mgku aq x kuat. mmg aq x kuat nak hdpi smua ni. tp aq akn brusha utk tbh hdpi smua ni... aq akn ckalkn hti aq demi org2 yg msih sygkn aq..
Don't be sad syira....
Jgn mnangis...

Ahad, 13 Disember 2009

Seadanya Aku

Seadanya Aku
Tak dapat ku kotakan
Seperti yang sudah-sudah
Bagai memetik butir bintang
Yang jauh tampak terang
Tak sanggup ku mungkir dalam sayang
Tak mampu ku berikan
Mimpi di luar jangkauan
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia
Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu
Istana yang ku bina
Biarpun kali kedua
Terimalah yang setulusnya
Aku di depan mata
Seadanya aku manusia
Aku peraih kasih sayang
Rindu pada ketulusan belaian
Engkau yang mendamaikan rasa ragu
Dengan cinta tak seperti dulu

Bersih & Segar

penat doh... stiap ceruk rumh aku dah singgah. wat pe? pe lagi, ops bersih dan segar la.. utk kali ke berape tah. pe duli pe ku, yg pntg aku puas hti. penat pun pnat la. yg pnting sdap mta memandang. dari depan ke belakang. dari bilik ke bilik yg lain. semua aku dh t'jah. aku t'jah b'sma mop, vacum, penyapu dan pyodok smpah. tu la teman sejati pmbrsihan rumah. family aku yg lain g mna? kluar la.. pe lgi... wat kje b'sihkn rumh ni sorg2 lg best couse xda yg gnggu aku.

bila rumh aku b'sih, sdap sikit mata memndg. bru la tak rasa lemau je dok dlm mh ni.. tak da la aku asyok pkir nk kuar je.. lg pn klo kuar ni, duit mlyang je.. takda nk safe sikit.. tol tak? btol btol btlo btol btol... huhuhu...
k la, nak rest dlu.. ble rse nak mmbebel tak tntu hala lg, aku tlis la lg..

bye.....

Khamis, 10 Disember 2009

Best bEsT bE$+

cantik tak? ni la hasil kerja aku dan kakak ku...
gambar n sijil tu aku cilok bpak aku pnya.. actually xda kne mgena pun...

why? couse today tmpt kje my dad de wat family day kat wet world shah alam. kitorg t'pksa bgun seawal 5 pg tok b'siap. ngntok gak time tu, tp nak enjoy pnya psal, aku sanggup. adik aku yg 2 org tu lagi la dahsyat. excited sungguh. malam sblum pegi tu adik aku yg kcik tu de ckp, 'tak sabarnya adik nak mandi kat wet world besok'. 'adik nak naik glungsor yg pnjg tu la, mesti best'. aku ngn yg lain b'krut kerut muka dgr dia ckp. mcm tak pnah mandi je. kat mah ni pnya la byak air, ckp nak g sne pun dh excited semacam. pape la..

kpe aku ckp best? couse leh cuci mate skali. leh la aku mgelat dri wat smua kje rmah ni... yeyeyeye.....huhu.. dah nme pun family day, msti de sukn neka kan. 1 family aku msok sukan neka yg di wat except my brother. knpe? couse bpak aku lupa nak masukkan nme dia. mntang2 la anak laki sorang, sbb tu leh t'lupa. kah kah kah. byk gak hadiah ktorang borong. n the best thing bila no b'tuah ktorg t'clon. wah..dpat hemper tu... no b'tuah ktorg tu ialah 404. so lucky ma.....

adik aku de la dpt hadiah puzzle ni. aku ingat puzzle cm biasa tu.. rpnya puzzle 3D. wah.. yg ni lagi la best. hampir 4 jam aku ngn kakak aku b'tungkus lumus myiapkan puzzle tu. mak aku lak ngn loye buruk dia cakap, "lambatnya la arkitek rumah ni wat keje an. dah 4 tahun, bru siap bgunan tu" padahal bru 4 jam tibe2 jdi 4 tahun plak. ah! lantah la. yg penting siap.. puas hati aku tgok bndlah tu..

dan akhirnya, kami semua sekarng ni berada dalam keadaan yang tersangat kepenatan...
malam menjelang, dah sah sah la semua hntm pi tido.. except me la...

Rabu, 9 Disember 2009

Malam Tadi

tah kenapa malam tadi aku tak leh tido. aku tak tau la. sejak cuti sekolah ni, aku rasa kpla otak aku mcm dah jem. dan aku rasa mcm snyi je. tah pe yg aku sunyi sgt. aku pown tak tau. tah la, sjak dia tiba2 hilang kan diri n aku jmpa blik dia smlm aku rsa mcm sesuatu yg akn t'jdi. tpi aku tak tau ape tu. dan di sebabkn masalah yg pelik2 ni(bagi aku la)t'jadi,aku tak dh hilang mood. dan di sebabkan itu jugalah aku asyik tak dpt tido je sjak akhir2 ni.

lebih kurang pukul 4 pg, akhirnya aku dpt melelapkn mata. tu pun selepas habis semua solat sunat aku buat serta b'zikir di atas sejadah merah gambar ka'bah.(cewah...mcm insaf je..) n aku tidur di atas sejadah tersebut. peh, masyuk gila... dah la tido atas sejadah, berselimutkn pula dgn telkung yg masih belum b'buka pulak tu. dah pg time mak aku kejut aku solat, dia t'mnjerit. aku ingat knapa, rupanya mak aku ingat takut t'nmpk bnda bukan2 je. ye la, tak penah di buat org, tidor ngn telkung pulak tu. huhuhu.. klaka pun ada. but sorry mom, angah tak b'maksud nak wat mak t'kejut....

tp an, syok gk solat pkol 3 pg tu.. kpala otk aku rasa tenang je...
Alhamdulillah...

Selasa, 8 Disember 2009

Story [cuti kolah....}

dah nama pun cuti kolah, buat aktiviti pun cam orang tak gi kolah la gamaknya. dok mah ni, pagi2 celik mata aku akan wat keja kemas rumah. pas tu, gi dapor cari serapan. klo xda, p bukak almari, cari tepung, wat cekodok.. tu pown klo kes rajin. klo tak rajin, tggu la makan tengahari skali. senang cte.

dah dekat sbulan dia menghilang. aku agak dia tkar no. tapi takkan tak reti g tau aku kot..so aq g tau kwn baik lelaki aku ni..dah anggap cm abg dah. nasib baik dia ade. tak de la aku rasa t'seksa sangat. walaupun sekarang ni dia tgh amik exm SPM tpi dia stil take care of me. dan semalam last day dia exm, dia pun layan la aku cerita pasal tah menda tah.

makin hari, jiwa aku yg t'luka ni minta di ubati. aku pun terus terusan berusaha mmbuat segala tggapan positif terhadap si dia. alhmdulillah, ada terubat sikit..

time cuti ni, byk lak tugsn yg mak aku kasi. kemas rumah tu dah kira keja every day dah. masak pon aku kena wat jugak tapi gilir2 la.. aku bknnya suka masak selalau. bukan sebab malas tapi aku mudah hilang idea nak masak ape bila hari2 kena masak masak. tmbh lagi, adik2 aku yg 2 org tu suka beno bila dia tau aku yg masak. diorg ckap sedap. actully tak la sedap sgt. tah kenapa tah diorg suka sangat bila dia tau aku yg masak. kadag 2 siap cakap lg nak lauk ape. tp xpe yg pnting lauk2 tu habis di mkn. tak de la t'buang gitu je.

dan tiba2 aku dapat call dr no yg aku tak kenal. aku angkat tp tak sempat ckp pape, dah letak blik. than, aku dapat mesej dari no tadi. 'kenapa lama m'bisu?' pelik! tiba2 je org tu msj aku mcm tu. 'lama m'bisu? erm spe ni?' aku balas gitu. than cuba teka spe dia????...... spe lagi klo org yg wt aku resh x sudh2 tu..

klo leh nak je aku amik meshing gun or some thing like that na tembak2 dia. dah jangan muncul lagi. pastu amik stemrol n laggar dia. kasi dia lenyek cm lempeng tu. puas hati aku. klo la aku de kuasa sihir cam harry potter tu, mau aku sumpah dia jadi punching bag n tumbuk dia sepuas hati aku. bru la aku dapat maafkn balik dia.

dah tak nak cakap lagi pasal hal ni..skit hati tol aku.

hari tu aku blik kg. sah, tibe tibe je aku de kuasa n b'tukar menjadi tomboi gitu. tak reti dok rumah. seharian dok kat sungai depan rumah n lempar joran. best gile. lagi time tengah cari cacing nak wat umpan. aku amik satu n pi lmbung cacin tu kat spupu2 aku yag masih kcik2 tu.. semua mencecet lari.. kah kah kah kah.. tak padan langsung ngn lelaki, tapi pengecut ya amat.

pastu gi pekan ikot mak aku cri barang sekolah tok kami adik beradik la. sush tol nak cari kain cotton yg sama colour. msok sana, masok sini, tak gak jumpa2. penat tol. tapi de lagi 1 bnda yg paling sush nk cri. pe dia???.. kasut loh.. bukan pe, semua jenis yg ada langsung takda yg aku b'kenan. cerewet tol...huhuhu.. nama pon prmpuan kan...

n bru ni, aku tgh gotong royong memasak ngn mak aku. time basuh tgn, tgn aku tertoreh ngn pisau yg maha tajam. sikit tu.. tu la. memotong lagi kat singki tu. kan tgn aku dah jadi mangsa torehan.. sebelom bsuh tgn tu, hati aku dah t'detik, jgn la terkena pisau. mlangnya, tgn ni degil, nak juga berlaga ngn pisau tu. dan terjadila peristiwa berdarah kat rumh ni...

haritu aku g mah jiran aku n pinjam 3 buah novel dia. best gak.. antara buku2 t'sebyt ialah KOPI SUSU SEPATU BIRU, ZAHRAH DE TIGRIS dan BERSAMA AKHIRNYA... aku tak leh ulas lebih lnjut pasal buku ni. klo nak tau, bce sndiri k...

next, mls aku nk tulis dh. byk tol gngguan dari toyol2. tggul lah beberapa hari lagi... insyaallah, aku tulis.

Isnin, 26 Oktober 2009

Tekak Aku Merana

pergh, akhirnya tamat sudah riwayat koir untuk hari graduasi skolah aq. dan sekarang ni start la kes memonteng.. bukanya pe, if aku g skolh pn bkan de bnda best sgt aq leh wt. klo dlu aq g kolh sbb nk belajar tp skrg ni dah tak bljr dah.. tp de la wt aktvt utk bdk2 lepas pmr ni.. tp aq taknak ikot la.. tak best pun..

mlu gle time hri graduasi tu. tak psl2 bdk2 koir trmsuk aq kne jdi pk pacak sbb nk tggu tetamu terhormt dtg. dh la dtg lmbt. tercbr gk keimanan aq ni.. aq nk bg nasihat sikit r.. if korg de wt tmu jnji, better korg dtg awl 5 minit dri wktu yg tlh d ttpkn tu.. ye la, tak menyushkn org yg korg bkl jmpa tu nnt..

dah tu time nyanyi tu la msalah. tibe2 je tkak aku gtal giler. tahan tahan.... jgn wt mlu kt ats stage ni. than, aq pn pe lg, smbung je la nyanyian tu tdi. nk hilgkn gtal pnya psl aq pi tern suara. pergh..sdp pnya cte.. now, suara aq x jdi suara rock but tekak aq memang tgh mnderita tahap gmpk dh ni.. skit2...

k r, tkar topik plak.. now, aq de maslh ngn mamat yg x reti bahasa. aq dh tak nak ingat pasl dia lgi but dia still muncul dlm hdup aq. cukup la ko dh di si nad tu.. please jgn cri aq lg.. aq boleh trima ko sbgai kwn n tak lebih dari tu.. tolong la pham aku ni..

kpla aq naik kusut pikir msalah ni.. aq tgh lyn ko dgn baik, better ko terima lah permintaan aku ni. jgn sampai stu hri nnt aq kurg ajr ngn ko. klo boleh aq tak nak smpai perkara tu terjdi.. cukup la dengan crita lalu yg pernah kita buat bersama.. aq dh tak leh bersama ko lgi.. please.. jgn wt hidop aq mrana..

n at the and, aq sentiasa doakn ko bahagia dgn si nad tu..

diner hri tu memang best. sygnya aq tak dapat ikot g rombongan dak ps.. hope thn depn korang wt agy ea...

Isnin, 19 Oktober 2009

cErItA LePaS PMR

Dah lame aku tak bukak blog ni. Ingatkn nak bukak lepas pmr, tapi malas punya pasal takde la aku bukak. Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar sepanjang peperiksaan berlangsung. Hmm ikutkan hari ni, budak2 PS de rombongan but aku tak dapat ikut sebab de hal yang aku harus buat. aku ingat lepas pmr ni boleh la relax cikit. rupanya de bnda lg yg aku kena wat. for example singing. why? 4 graduation day at my school.

Ikutkn mlas nak join, tp ble di pikirkn blik ikot je la.. krang nak wt pe ble xda bnda nk wat. hmm rindu r... ah! lntk la. bkn diatau pun. bosan r.. i need something yg leh wt aku tak boring. huh! nanti cuti kolah lg r dhsyat boring aku ni.. kakak aku klo boring kojonyo tdo. tp aku tak leh nak tdo r.. aku wat bnda yg leh mnaikkan brt bdn aku. cntohnya msak, than makan... senang kan. but bnda tu de ksan negatifnya.. tu yg aku tak suka tu..

Aku tak tau ape aliran yg ptut aku amik yg leh ngam ngn jiwa aku ni ble naik form 4. Naik buntu di wtnya. when i'm asking dad, he said up to me. bukan nak kasi klu langsung. ni yg wt aku mkin buntu ni.. so. spe2 yg de pglaman, can u syer with me? aku tol2 perlukn prtolongan.

kdg2 ble aku brgn sorg2 psal bnda ni, aku terpikir nak niaga.. bukak kedai makan or something like that la.. aku dh terbyg dah nak bukak kedai cm ne but tak tau nak trgkn cmne.. klo bukak kdai mkan kat tman aku ni, boleh laris kdai aku ni. ye r, muda mudi kat sini suka melepak 24 hours.. huh! bijak2...hehe, puji diri plak.

Next, pe lgi nak ckp ek. oh ye, diner yg di wt oleh gru2 pgws PRS,PS dan ICT leh tahan gak . aku hargai segalanya.. walaupun wt kat hotel SRI BESTARI (dewan sekolah) but decoration nye leh tahan gak. Than, hri ni pnutup rya kn. so aku nak ckp, Semoga Bertemu Lagi Di Aidil Fitri Yang AkanDatang!

Cau dlu....!!!!

Rabu, 30 September 2009

Keadaan Aku Semasa Di Hari Raya

Dah lama sangat aku tak bercerita. Rindu pulak aku kat blog ni. Sekarang ni, semakin aku cuba menyepi, semakin banyak problem yang aku dapat. Sukar aku nak luahkan, susah lagi aku nak selesaikan. Mungkin ini adalah pengajarn bagi segala kesalahan aku. PMR dah nak dekat. Senang cite minggu depan je lagi. But, aku masih begini. Masalah makin menimpa-nimpa. Jalan keluar untuk segala masalah aku pulak, semakin tak di temui. Aku buntu. Serabut kepala otak aku. Sekarang ni, pikiran aku makin berserabut. Belajar pun, banyak yang tak masuk. Susahnya la bila jadi cam ni kan. AHH!!! Lupakan je la..

Now, cite pasal raya. Raya pertama dan kedua, aku berada di Melaka, tapi kejap je.. Raya ke dua sampai ke 4 aku berada di tanjung karang. Kangpung yang paling aku suka. Balik hari2 pun tak pe. Pas tu, aku sempat pulak tu mandi palong kat si tu. Mak ai.. best gile. Huhu.. ni la akibat dah lame tak mandi palong. Tapi, paling syok bile mandi palong ramai2.. Hilang gian aku nak mandi palong tu.

Tapi yang tak syoknye bile kepala ni asyik terantok kat batu je.. Naik benjol kepala aku. Nasib aku tak boil, kalau tak, cam ne nak jawab periksa???... cam ne tak terantok kat batu kalau tahap ketinggian melebihi had umor.. hehe.. biasa la tu, dah takdir, nak wat cam ne kan..

Duit raya tahun ni, aku dapat cam biasa je.. sekarang ni, aku tak boleh pergi cari duit raya couse duit raya yang selalu cari aku.. huhu.. Ye la, kan aku ni tinggi melebihi had umor, semestinya la duit yang pi cari aku.. takkan aku cari duit kot.. malu la kalo wat cam tu woi… tambah lagi, aku nik anak dara.. bukan budak kocik..

Next week PMR! Actully, aku dah bosan sebut pasal benda ni. Tapi nak wat cam ne, kalo tak sebut, takde la aku ingat.. makin aku lupa diri ye la.. target aku untuk PMR ni klo boleh nak 8A.. tapi menurut kajian cuaca yang aku buat, berkemungkinan, aku akan mendapat 6 or 7 ‘A’. But tu Cuma kajian je… Tak leh percaye sangat..

Hmm k la, aku takde mood nak nulis sebenarnya.. tapi aku terpaksa..
Di kesempatan ini aku memohon AMPUN DAN MAAF ATAS SEGALA KESILAPAN KU. Semoga raya tahun ni lebih bermakna buat kita semua.

Khamis, 3 September 2009

TeNsYeN....

entah menda yg aq tensyen sgt pn aq x tau. mybe dh dkt PMR ni, otk ku mkin biol n lose control. asyik berangan ngn masalh. tp x pnh pn t'pikir nk slesaikn mslh tu.

ok, presure yg dtg dr aq plak ialah
PMR......

1. hari2 bce buku. aq nk gak suruh buku tu bce aq plk.
2. hri2 buat latihan, 'wei latihan, ko buat aq plk la..'
3. bln pose ni, otk aq b'operasi dgn lmbabnye. dah nk smpai tahap nk tdo je memanjang. alih2 aq tmpr pipi or suruh bdk2 sbelh aq cubit aq.
klo x, x tau le pe agknye jdi kt aq.
4. aq nk bce buku, de plk yg suruh aq wt kuih teRAYA. walhal, conferm thn ni aq x rye pn..
5. kn best klo mse bleh di lewtkn. couse aq x sggp nk hadapi PMR. whay? couse aq pn x tau r knpe.
6. mkin nk peraksa, semkin tggi thp kemalsn aq.
7. asyik pikir nk jd cm Bio-Nik la plak. Whay? sbb aq nk letk segala bnda yg aq bljr n x blajar dlm microcip aq tu. kn senang, xyh nk sbok2
bce buku.

btoi x pe yg aq pikir ni? kn aq dh ckp, semkin aq nk preksa ni, smkin tggi thp kemalasan aq.. so, any body can help me? x..aq sorg je leh tolong dr aq sndri. so pra pmbce sekalian, doakn aq cpt smbuh dr pnykit yg bleh mroskkn dri aq ni ea.... segla pengorbnn anda, amt2 gua hrgai..

Isnin, 29 Jun 2009

Dah Lame..

hmm.. dh lame aku tak up date blog.. sejak akhir-akhir ni jiwa aku dah tak tenteram. kenapa la agaknye. sampai sekarang aku belum jumpa lagi punca aku jadi begini. tak keruan di buatnya. sepanjang aku tak up date blog ni, macam-macam dah jadi kat aku. antaranya ialah:

hari khamis (25/6/09) : sport cek di lakukan dan nasib baik aku tak bawa sebarang barang larangan ke sekolah, kalau tak, free je dapat panalti. yang tak syoknya, bukan main lame dia buat sport cek. senang cite dekat sejam lebih kitorang di kerjakan. dah la sport cek ni dari hujung rambut sampai hujung kaki.uish..dahsyat-dahsyat dan berlaku juga kes melarikan diri(bagi sesapa yang membawa barangan terlarang) aku dan kawan-kawan aku same gak naik toncetnya.. kitorang pegi bagi tau pengawas bila nampak kes melarikan diri.. hehehe.. sory, kepada sesiapa yang terkena .. kitorang memang cam ni..

lepas habis pemeriksaan teliti dari semua PENGGANAS(pengawas) Sekolah, kitorang balik kelas. kebetulan sebelum perhimpunan tu, dalam kelas aku ada seekor burung ape tah,aku pown tak tau nama dia. aku tengok burung tu macam kesejukan, so aku amik la kain lap tingkap yang dah leme tak guna dan aku selimutkan la burung tu..

nak tau ape jadi kat burung tu lepas aku balik kelas? JENG JENG JENG.. terdapat tompokan putih di bawah tempat burung tu landing,, nampak sangat burung tu melepaskan bahan kumbahan.. tak patut betol..
dan setelah beberapa jam burung tu tidur berselimut, ada budak kelas aku dengan kejamnya meletakkan burung tu kat tepi tingkat. tujuannye bagi membulehkan burung tu pergi dari kelas kami untuk selama-lamanya..dan akhirnya dia pergi juga..

pada hari sabtu(27/6/09) pulak: sekolah aku buat hari bicara akedemik. hmm maksudnye adala salah seorang penjaga aku or murid sekolah tu yang datang sekolah bagi mengetahui perestasi anak-anak mereka.. aku punya result semuanya turun.. hehehe.. terimalah bertih jagung dari BIG BOS in my house(ayah aku la)
tak pe-tak pe.. aku redha..

Ok la, aku dah malas nak bercerita cerita cinta maha jiwang dalam hidup aku ni..
Korang rasa la sendiri camne bestnya bercinta tu..

Rabu, 24 Jun 2009

~Menanti~

Sekalian lama aku menunggu,
Menunggu kehadiranmu.
Sehigga aku hanyut bersama angan indahku..
Angan yang selalu mengimpikan keindahan malam,
Bersama bintang-bintang yang indah.

Puasku menunggu kehadiranmu,
Puas juga ku menunggu tanpa hingga rasa jemu menjelma,
Dek kerana menunggu kehadiranmu.

Degup jantungku semakin kencang.
Tak kala bayangan wajahmu tidak ku temu.
Wahai sang pujangga,
Penantian ku ini semakin berakhir..


Wakttu semakin menghampiri,
Nyawa ku seperti berada di hujung tanduk..
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0..

Akhirnya,
Kau tiba jua..
Bersama pengharapanku..

Sungguh,
Aku sangat berterima kasih padamu..
Tanpa kehadiranmu,
Bisakah aku bertemu dengan…

NOTA SEJARAH ku???...

Aku tulis bendalah ni time aku tunggu adik aku bawakkan NOTA SEJARAH aku yang tertinggal kat rumah..kalau aku tak bawak, alamatnye, habis la aku kene hentam dengan cikgu sejarah…

~Bila~

Bila,
Aku jatuh cinta lagi,
Aku merasakan keindahan sebuah percintaan itu,
Hingga aku lupa akan dunia di sekelilingku ini…

Bila,
Diriku dipencilkan,
Jiwa sanubariku kegersangan,
Kenapa?

Bila,
Diri ini diperlukan disaat mereka dalam kesusahan,
Hanya inginkan sebuah nasihat atau pertolongan yang bernas,
Segala pujian indah nian, keluar dari bibir mereka.
Hatiku berkata, itu semua dusta belaka.

Bila,
Rasaku ini rasamu,
Bisakah kau memahami hati ini?
Pasti tidak,
Kerna perasaan ini adalah milik ku yang abadi.
Biar berkali-kali di ungkapkan,
Kebenaran tidak akan menjelma walau sekali.

Bila,
Saat terhentinya degupan jantungku kelak,
Mungkinkah itu saat yang paling membahagiakan?
Adakah saat kedamaian yang sekian kali ku cari,
Bisa ku temui di saat itu?

Bila,
Semua ini berakhir,
Bisakah aku merasai KEBAHAGIAAN???

Khamis, 18 Jun 2009

SUPRISE

Yup! en3 kali ni bertajuk suprise. couse kami, keluarga 3 Bestari telah membuat suprise untuk guru kelas kami dengan menyambut birthday dia. Boleh tahan la suprisenye.. Cikgu kitorang pown tak sangka kitorang nak sambut birthday dia.. Yang ke berapa tu aku tak tau la. sebab bukan aku punya umur pown.. N aku tak rasa cikgu kitorang nak kasi tau berapa umur dia sebab dia nak kekal muda.. Cikgu kitorang ni lain sikit perangai di.. senang cita, perangai dia ni ala ala muda mudi zaman sekarang la..
Caye tak? mesti tak kan.. biasa la tu, sape tak nak jadi muda sepanjang hayat. aku pown nak gak..

Aku nak letak gambar untuk en3 kali ni, tapi tak boleh sebab kat kolah mane boleh bawak kamera kan.. silap hari bulan kantoi n kene rampas.. aku conferm mak bapak aku tak nak datang kolah sebab nak amik bendalah tu je..
ok la, tak boleh lame-lame bukak ni sebab aku update kat kolah aku..
SayoNara..

SEMOGA PANJANG UMUR N MURAH REZEKI...
4 PUAN ANNIS ELLINA

Ahad, 14 Jun 2009

Buat Pertama Kalinya

Sape diorang ni?
Diorang ni rakan sekelas aku tahun lepas.. beserta Cikgu aku yang paling aku sayang. Namanya ialah Cik Wan Fazilah. Kat dalam gambar ni, dia yang pakai tudung putih, baju kelabu. Bersebelahan budak pakai tudung pink dan hitam.. Time ni kitorang dekat salah sebuah Jusco yang ada kat dunia ni. Kitorang buat jamuan akhir tahun kat sini la.. Tapi belom boleh di katakan sebagai jamuan sebab kitorang pegi makan kat Pizza Hut je.. Di akhir pertemuan, sebelum kitorang buat arah masing-masing, cikgu kitorang ade hulur duit kat setiap pelajar yang de kat situ. Tapi tu duit kelas kitorang la.. Pergh..masyuk gile aku time tu.. hik hik hik..

Birthday ,My Father

Harini Birthday my father.. Genap la beliau berumur 48 tahun.. dah lanjut juga rupanya umur bapak aku ni.. tak sedar langsung aku.. Aku doakan beliau panjang umur, murah rezeki dan sentiasa berada dalam golongan orang-orang yang beriman.. yang paling bestnye bapak aku ni, dia takde respon langsung bile adik-adik aku ucap selamat hari lahir.. senang cakap, macam orang takda perasaan pulak. Itulah ayah aku..Nak buat camne lagi.. Kami buat kek sendiri je.. Cukup la.. Buat pe nak beli kek mahal-mahal sebabnye, buakan sedap pown. Baik aku buat sendiri lagi sedap.. Sampai adik-adik aku tak sabar-sabar nak suruh bapak aku potong kek tu.. Ape-ape pown kasih sayang kami sekeluarga tetap utuh buah selama-lamanya.. Insyaallah..
Dad, I Love U so much much much much...

~nGeRi~

6/6/2009
time ni, dah hari ke dua aku akat kampung. kat Melaka ye..makcik- makcik aku ajak pegi mandi manda kat sagil. jagan taye kat mane sagil tu. sebab mase mula-mula nak pegi tu pown aku tak tau kat mana sagil tu.. rupa-rupanya kat J.B.. kat kaki gunung ledang.. memandangkan kalau kami balik Melaka, kami jadi macam pelarian. So kitorang ikut je la sedara kitorang pegi sagil..

Sebab ape aku cakap NGERI? sebabnya, time kitorang nak cari port untuk mandi(aku dan sepupu-sepupu ku)
tiba-tiba kami terdengar macm bunyi tembakan. bila kitorang tengok sekeliling, aku nampak ada pokok patah. pergh.. ngeri gila time tu.. seram pown ada gak. lepas selesai tengok pokok tumbang, kitorang teruskan perjalanan mencari port yang sesuai dengan ketinggian kami.. tiba di suatu kawasan, aku pown nampak sekumpulan orang ramai.. aku dah rasa tak sedap hati dah time tu.. dan ape yang aku harap-harapkan takkan terjadi telah terjadi.. Nak tau ape dia.. rupanya-rupanya ada satu pokok telah tumbang or patah(aku x pasti sangat) telah menimpa 2 girls yang tengah mandi kat situ.. sorang berdarah teruk dan aku dengar tangan nye patah. sorang lagi takde pape luka cuma aku tengok dia dah tak bermaya dah.. nak jalan pown kene ada yang memapah.. Nauzubillah..

lepas je tengok kejadian tu, kitorang berpatah balik aku tak jadi terus nak mandi. baik aku duduk dengan mak ayah aku dan makan.....

Rabu, 27 Mei 2009

Lega....

Akhirnya berakhir juga penyeksaan kepala aku ni. Tinggal paper Math 1 je belum di jawab, tapi paper tu kena tunggu besok la.. Tapi takpe, sebab Math paper 1 tu ble guna calculator, so lega la sikit sakit kepala ni. Sejak exam ni, aku dah jarang dapat tengok tv tapi bukan sebab aku bace buku tapi kerana aku dok melangot depan buku latihan aku. Ye la, cari jawapan tak jumpa-jumpa, mau tak buntu kepala otak aku di buatnye. Tapi peper hari ni semuanye senang-senang belaka, tapi tak tau la boleh dapat A ke tak. Bagi aku, paper hari ni yang susah ialah Pendidikan Seni 2. Bukan susah mane pown, cuma aku ni jenis orang yang tau melukis je, mewarna aku tak tau sangat. Takat mewarna macam budak tadika tu boleh la. ish..rugi betul la.. dah la kat seni yang boleh dapat markah lebih, tapi malang bagi aku sebab aku tak reti mewarna.. Tapi takpe la, sebab semua tu dah lepas, nak buat macam mane lagi kan....

Isnin, 25 Mei 2009

PERANG

peperangan bermula pada detik 12.30 tengah hari tadi..peperangan tersebut berlaku ketika peperiksaan pertengahan tahun sekolah aku sedang berlangsung..peperanagan tersebut berlaku antara syaq dan syahira..

boleh dikira dahsyat gak peperangan tersebut..saling baling membaling. tapi yang peliknya di dalam peperanagan tersebut, masih sempat juga kami bergelak ketawa sambil tertahan-tahan..ye la, kan peperiksaan sedang berjalan.. selepas peluru si syaq habis, aku pown memulakan seserangan dengan mengutip segala peluru yang tersasar dan membaling peluru-peluru tersebut ke arah syaq, yang peliknya lagi. tiada langsung pendarahan berlaku di antara aku dan syaq.. setelah dekat setengah jam, kertas jawapan kami pown di kumpolkan tetapi peperangan tersebut menjadi tidak juga reda tetapi semakin menjadi-jadi.. dan selepas 10 minit berlalu..akhirnye peperangan tersebut berakhir apebila cikgu berkata MASA UNTUK BALIK.......

Jumaat, 22 Mei 2009

Untuk Muslimah

Fahamilah dirimu sebagai wanita,
Rentak gayamu jangan dijantankan,
Riak atur tubuh mu usah mudah dipers***nkan,
Mutiara dirimu janagan digadaikan.

Sucikan hatimu, mantapakan imanmu,
Perhatikan solatmu, muliakan dirimu,
Jaga auratmu, awasi pergaulanmu,
Manfaatkan waktumu, sampaikan dakwahmu.

Isnin, 4 Mei 2009

AKTIVITI DI CUTI SEKOLAH

Sebenarnya ni bukanya aktiviti yang aku nak buat, tapi terpaksa aku buat sebab TERPAKSA LA! ikutkan hati aku nak duduk rumah jew. rehat kan minda biar aku tak stres dan pingsan sowang-sowang...

Aku ingat bile blek kampung 2 hari ni, boleh la aku lepaskan gian aku terhadap segala fauna yang ada kat kampung tu dan boleh la aku jadi JANE(dalam cite tarzen tu..)sekejap. Aku rindu gile nak wat semua tu tapi tak ketersampaian sebab kena pegi kenduri kawin anak pakcik aku.. Lepas balik dari rumah pakcik aku, aku kene pergi kenduri kawin satu lagi.. Ish~ ramai betol orang nak kawin sekarang ni.. sampai aku naik muak makan nasi minyak diorang.. tapi aku telan gak nasi minyak tu sebab bak kata pepatah orang dulu-dulu, "rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari"...heheheh (^ _ ^)

Di sebabkan kenduri kawin yang belambak-lambak tu, aku tak dapat nak pegi memancing, mendekatkan diri dengan segala fauna yang ada kat kampung tu...

k la, aku nak out dulu sebab de yang mengganggu...
SAYONARA.....

Khamis, 30 April 2009

YANG SEDANG MENANTI AKU

YANG MENANTI
(25.5.2009) PADA HARI TERSEBUT, AKU AKAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN SEHINGGALAH PADA TANGGAL 29.5.2009, PEPERIKSAAN TERSEBUT AKAN TAMAT DAN JUGA AKAN MEREDAKAN SEBENTAR KEGELISAHAN AKU..

(27.7.2009) KEGELISAHAN DI HATIKU AKAN KEMBALI SEMULA PADA TARIKH INI KERANA PADA HARI TERSEBUT, AKU AKAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN PERCUBAAN BAGI SEMUA PELAJAR YANG AKAN MENDUDUKI PMR PADA TAHUN INI. DAN PEPERIKSAAN TERSEBUT AKAN TAMAT PADA 31.7.2009. WALAUPUN PEPERIKSAAN PERCUBAAN TERSEBUT TELAH TAMAT TETAPI GELORA DI HATIKU TIDAK AKAN TAMAT KERANA PEPERIKSAAN PERCUBAAN TERSEBUT TELAH MEMBAWA MAKSUD LAIN IAITU PMR BAKAL TIBA TIDAK LAMA LAGI..........

(12.10.2009) PADA TARIKH INILAH HARI DAN SAAT YANG PALING, PALING DAN PALING MEMBUATKAN AKU JADI TAK KERUAN SEBAB AKU BAKAL MENDUDUKI PMR PADA HARI TERSEBUT DAN KEGELISAHAN ITU AKAN REDA BILA AKU DAH HABIS MENJAWAB SEMUA PAPER YANG AKU AMBIL DAN TARIKHNYA PADA 16.10.2009...

AKHIRNYA, AKU MERDEKA... TAPI UNTUK SETAHUN JEW SEBAB AKU AKAN MENDUDUKI SPM PULAK...............

ANAK HASIM

TAK GUNA betul anak hasim ni...aku ingat mati-mati la cikgu BM kami dah tau semuanya...rupa rupanya itu semua adalah pembohongan semata-mata...pesal la cikgu ni tak tahu-tahu lagi pasal semua ni... aku dah malas nak layan dia bercerita pasal C.i di tu...hari-hari cite yang sama. macam takde cite lain pulak...
kadang-kadang minah ni terlebih jiwang pulak daripada aku... dah la hari ni kene wat karangan BM yang paling tak digemari oleh aku dan semua budak-budak yang tak suka buat karangan. pastu, tak sempat nak siapkan dah kena hantar buku..YA ALLAH..ape la nak jadi ni...

Rabu, 29 April 2009

PERUBAHAN

Sejak akhir-akhir ni aku perasankan perubahan yangberlaku kat budak-budak kelas aku, terutama sekali dekat budak R ni...
Daripada banyak bercakap kepada senyap,
daripada banyak menyakat kepada senyap gak,
dan daripada asyik tak masuk kelas(sebab dia masuk kawat dan sekolah kami dapat tempat ke-2 dalam peringkat daerah)kepada duduk dalam kelas dan belajar sungguh-sungguh..
Aku memang suka bila ada perubahan-perubahan besar macam ni...Mungkin selama ni dia masih lagi di alam kayangan kot, sebab tu happy semacam jew... Dan sekarang dia telah terkeluar dari alam tersebut dan menjadi seorang pelajar yang suka belajar... BAGUS BAGUS...teruskan usaha anda untuk mencapai target 8A dalam PMR tahun 2009 ni.....
INILAH CONTOH MANUSIA YANG BERWAWASAN....(nasib baik cakap dalam hati, kalo tak, mesti dah kombang macam belon panas kot...hehehe)

Isnin, 27 April 2009

merepek je kawan aku ni...(GILER)

hari ni time cikgu tak masuk kelas,niat dihati aku nak baca buku(nak cover jew..t klo de ckg lain sergah, aku dah ready buku kat tangan)tapi si Syaq ni asyik merepek tak tentu arah jew(kene sampok agaknya)sampai tak dapat aku nak bace buku. mulanya dia cite pasal si Halliz dia pastu tetibe jew ada pengumuman(ASSALAMUALAIKUM DAN MINTA MAAF KEPADA GURU YANG SEDANG MENGAJAR, DIMINTA MURID YANG BERNAMA SYFIQAH SYAHIRAH, DIMINTA PERGI KE PEJABAT SEKARANG DAN BAWA BEG ANDA SEKALI)pengumuman itu di ulang sebanyak dua kali. kebetulan nama budak tersebut sama dengan nama kami.(SYAFIQAH n SYAHIRA)so budak-budak kelas pown start ar buat perangai MONKEY MAGIK dia. selepas suasana kembali reda, si Syaq ni pown start ar cite mereng dia.

KENA PANGGIL

"Assalamualaikum dan minta maaf kepada guru yang sedang mengajar, diminta SYAFIQAH DAN SYAHIRA ke pejabat sekarang.di pejabat, kami di soal siasat oleh HALLIZ.

HALLIZ: syafiqah, adakah halliz di dalam blog anda itu adalah saya?

Syaq: ye cikgu.

HALLIZ: adakah blog nurishsyira.blogspot .com itu kamu punya?

SYAHIRA: ye...

HALLIZ: dramatisnya ayat kamu. adakah itu semua datang dari lubuk hati kamu?

SYAHIRA: (gile ke ape. hati aku ,mane ade lubuk. lubuk ikan pown takde tau. kalo tak caye leh cek sendiri)erm leh dikatekan cam tu gak.tapi cikgu, tu just luahan rasa jew....

HALLIZ: bagus sungguh ayat-ayat kamu di dalam blog tu, tapi kenapa kamu tak tulis macam tu dalam karangan yang kamu buat?

SYAHIRA: kelangkabut la cikgu..kalau time periksa, semuanya nak kena buat cepat-cepat. kalo lambat nanti tak sempat siap. tak pasal-pasal nanti gagal...

HALLIZ: erm...Syafiqah, kenapa kamu letak nama saya dalam blog kamu?

SYAQ: sebab say sayangkan cikgu sama macam say sayang mak saya. saya dah anggap cikgu cam mama saya pown..saya tak tau la kenapa saya leh jadi cam ni. semua ni terjadi sejak mimpi yang saya alami hari tu...

HALLIZ: sejak bila saya jadi mama kamu. saya kawin pown belom, ni kan pula dah mengandung. kamu dah gila ke apew?

SYAQ: (tertunduk kebisuan)

Syahira, aku tukar cite lain la pulak ye...

Hmm......



Di Zaman Tua

kelihatan afiq duduk di beranda di atas kerusi malasnya sambil membaca NEWS PAPER versi tulisan rumi.sambil membaca,sempat juga dia mengintai isterinya yang sedang memasak di dapur.afiq berkata:

AFIQ: cantik sungguh isteriku walau pun sudah berkedut seribu..

SYIRA: (tertengok-tengok. tu mengata aku latu..tu mulut tu dah terkumat kamit macam tengah baca mentera je dah tu...)setelah siap memasak, dia menuju ke suaminya."bang,jom pi makan. sayang dah siap masak dah."

afiq pun segera ke meja makan sambil di ikuti oleh syira.syira menghulurkan kepada afiq "koboan"(ni bahasa jawa) dan dalam kiraan tiga, afiq dengan tanpa menoleh kiri kanan, segera menjamah makanan yang di sediakan oleh syira dengan lahapnya.

SYIRA: "bang, makan tu slow-slow. nanti tertelan pulak gigi pasu tu karang...

afiq pown memperlahankan suapanya.
setelah selesai mencekik,syira pown membasuhkan tangan afiq.

AFIQ: sayang,lembut sikit basuh tangan abang tu..ha! lembut lagi lembut lagi..

SYAQ! STOP IT..MEREPEK JE LA KO NI..SYAQ: KO NI, TAK ROMANTIK LANGSUNG LA..CITE BARU NAK MULA NI..SYIRA: KEPALA NENEK KO..TAKDE MAKNENYA ROMANTIK TU DENGAN AKU...SYAQ: KO NI..SABAR LA KEJAP, BELUM HABIS LAGI LA CITE AKU...

CONTINEU...

SYIRA: abang ni..dah tua-tua pown nak manja-manja lagi..

AFIQ: ala..bukan ada orang tengok pown..budak-budak pown takde..kalo abang tak manja-manja dengan ayang, abang nak manja-manja dengan sape lagi...

SYIRA: ish abang ni..ade-ade je la....

TAMAT.........

AKU: bagus, syukur alhamdulillah...dah,ko jangan nak merepek lagi Syaq. kalo tak, siap la ko...
SYAQ: ye la...tu cikgu dah masuk dah pown tu.........

Jumaat, 24 April 2009

BELAIAN JIWA

Seindah
Tiada lagi kau ku ingatkan
Sayang kau hilang
Menanti
Biar sampai akhir hayat
Ku di dunia ini
Kau tahu betapa
Ku sayang padamu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir
Menentukan ia
Ohh Belaian jiwa
Ohh angin
Sampaikan lagu ku padanya
Yang sedih pilu
Terimalah
Lagu ku jadi teman
Hidupmu untuk selamanya

SEDIH

Hari ni kat sekolah aku de ceramah. Cerita pasal saat-sat terakhir Rasulullah sebelum pergi meninggalkan dunia yang fana ini. Sedih giler aku time tu. Rasa macam nak ngis jew. nasib aku tak nangis,buat jatuh saham aku jew nagis depan khlayak ramai. Tapi memang sedih sangat time tu. suasana sekeliling sayu jew. erm tapi de budak yang duduk dekat dengan aku ni tak tau nak senyap. mengelekek jew memanjang. dah kenew sampok agak nye. nasib baik aku tengah sabar, kalo tak dah kene sound dah ngan aku.nasib la tangan aku ni tak hinggap kat pipi diorg, klo tak dah jadi perang dunia tah yang keberapa la agaknya....

Rabu, 22 April 2009

HARINI (22.4.09)

B.M: ternyata ckg tu tak buat seperti apa yg dia ckp semlm..fuh! lega hati sahabat ku sbb ckg kesayangan dia masuk kelas harini..harini dia ajar kitorg mcm biasa cuma dia lebih byk memerli budak yg tak buat keje skolah dia..hmm, tabiat ckg ni yg yg buruk menyebabkan aku kurang meminati dia..tabiat buruk ape tu, aku tak payah ckp la..klo nak tau sgt, p la skolah aku n blajar la kat sini...korg akan tau segalanya.. harini dia ajar kitorg cara menjawab soalan komsas. nasib baika ku dapat tangkap ape yang dia ajar..bgus kpala otak aku..hehehe...

Al-kisah Budak Kelas Aku (21.4.2009)

B.M: semalam time ckg kesayangan kawan aku ni mintak home work yg dia suruh buat. Than, ramai la yang tak buat sebab tak tau nak wat karangan jenis CEREKA berdasarkan PERIBAHASA. So, apa lagi, mengamok la ckg tu.(bongek tol r diorg ni..) dah tak pasal-pasal dia kate xnk ajar kitorg lpas ni..Kwn aku yg bukan main syg lg kat ckg ni pown teros HOT la sbb tkut dia tak dpt tgk muka ckg tu hari-hari..tapi aku tak rasa perkara tu akn terjadi kot...kita tggu n lihat je la besok cm new?

SIVIK: time sivik harini,kitorg tak blajar sgt pown,just lbih byk bercerita jew..tapi best gak bila ckg begitu sporting mnceritakan pengalaman hidup dia..sedikit sebanyak, boleh kitorg amik pengalaman hidup dia tu sebagai panduan hidup kami yang tah macm mana la nanti...

Hmm..xda pe pown yg best hari ni..takat byk menghadap buku tu ye la..tapi ape-ape pown aku dapat bawak balik sesuatu dari sekolah sbagi ilmu utk masa depan...

Isnin, 20 April 2009

~CINTA~

0h cinta...
kenapa la ada istilah cinta itu buta.
Kenapa juga ada lagu bertajuk cinta gila.

Disebakan cinta itu BUTA @ GILA
Hidup aku terasa seperti org gila(some time la..)
Dan kadang2 terasa macam orang buta pown ada(selalu gak la..)

Disebabkan cinta tu BUTA @ GILA
Aku terpaksa membuka mata @ mata hati ku,
Buka telinga aku seluas-luas alam,
Menggunakan otak aku yang bergeliga ni
Untuk mengenal erti cinta yang paling benar dan sebener-benarnya..

Walaupun aku dah buat semua tu
tapi aku tetap tak mengenal ape itu cinta.
Pergh..terasa seperti duduk dalam perigi buta jew..
tak de punca hidup,hanya dapat tengok pasir @ tanah yg kering seperti di gurun sahara jew..
Seperti itu jugalah kepala otak aku sekarang ni..
Tandus dan gersang di sebabkan cinta BUTA @ GILA aku ni la...

Oh cinta,
Bila la kau dapat merubah kehidupan aku ni?
Rasa cam nak mati jew bile dipikir-pikirkan balek..
Ergh..pening betol bila dipikirkan banyak-banyak kali..
Bila la aku boleh dapat cinta yang hakiki n abadi untuk selamanya???...
argh..memeningkan betol...

Oh cinta,
Lebih bagus kalo ko tak pernah wujud dalam hidup aku..
Dan alangkah bagus kalau aku tak pernah jatuh cinta
Atau ape2 jela yang ade kene mengena dengan cinta yang sering menyusahakan aku...

MENYUSAHKAN BETOL 'CINTA' NI....

Khamis, 12 Mac 2009

SEPUCUK SURAT CINTA YANG GANJIL

Hubungan antara seorang gadis dan seorang jejaka telah dapat dihidu oleh bapa si gadis. Si bapa memberi amaran kepada si jejaka supaya menjauhkan diri daripada anak gadisnya dan memutuskan hubungan cinta mereka. Mereka terlalu menyayangi antara satu sama lain dan memutuskan untuk meneruskan jalinan kasih antara mereka. Suatu hari, si jejaka ingin menghantar sepucuk surat kepada si gadis, tetapi si jejaka bimbang bapa si gadis akan mendapat tahu tentang suratnya itu. Jadi si jejaka menulis seperti ini :-



1. Kasih suciku yang kuberikan padamu

2. Sudah hilang dan perasaan benciku terhadapmu

3. Mekar sepanjang hari

4. Aku semakin jemu untuk melihatmu dan

5. Satu perkara yang aku ingin lakukan adalah untuk

6. Melihat perempuan-perempuan jelita yang lain. Aku tidak ingin

7. Bersamamu setiap waktu. Pertemuan kita yang terakhir

8. Sangat membosankan dan tidak

9. Membuatkan aku untuk bertemu kau lagi

10. Kau hanya mementingkan dirimu

11. Ketika kita bersama. Aku tahu aku hanya akan temui

12. Hidup ini sungguh sukar dan tidak akan menemui

13. Kebahagiaan jika hidup bersamamu. Hatiku ini adalah untuk

14. Diberi tetapi bukan sesuatu yang wajar diberikan kepada

15. gadis sepertimu. Tiada sesiapa yang lebih

16. bodoh dan mementingkan diri sendiri daripada kau dan kau tidak

17. layak untuk mengambil berat tentang diriku dan menyatakan yang aku ingin kau faham bahawa

18. seikhlas hati aku menyatakan aku ingin kau faham bahawa

19. aku bercakap benar, kau dapat membantu ku jika

20. kau juga inginkan sebuah perpisahan. Janganlah

21. kau membalas surat ini. Suratmu mengandungi

22. perkara-perkara yang tidak dapat menarik perhatian ku lagi. Dirimu sudah tidak ada

23. keabadian cinta untukku. Selamat tinggal!!! percayalah.

24. aku sudah mempunyai kekasih yang lain dan tidak lagi menyukai mu. Tolong jangan ingat yang

25. Aku masih teman istimewa mu

Si gadis begitu terkejut dan sedih setelah membaca surat tersebut. Tetapi si gadis tersenyum dan kembali ceria setelah mendapati bahawa ada pesanan kecil di bahagian bawah surat ini.

Cuba teka apakah yang ditulis oleh si jejaka di bahagian bawah surat ini. Dan apa yang cuba si jejaka sampaikan pada si gadis itu.

Jawapan: baca hanya nombor ganjil

Alam Remaja

Indahnya hari bagai bunga mekar
keharumanya mempersonakan
payah bagiku
untuk membezakan warna alam maya
Aku terjerat dalam kemelut pesona dunia
dalam keghairahan mencari identiti
zahirlah kelemahan dan kekurangan
usiaku bagaikan kuntuman mewangi
Kembang sementara
layu akhirnya
merimis kejam
meragut bahagia
Tersentak aku dari kelalaian
dalam kekesalan
kukumpulkan semangat
membina kembali kehidupan
Dalam usia remajaku ini
untuk menuju ke arah kejayaan

12 March

pergh..akhirnya tamat juga penyiksaan jiwa dan raga yang aq hadapi sejak beberapa minggu ni...
memang rase nak pecah kepala otak la bila kne mengingati 8 subjek..
ni baru je ujian, lom lagi PMR yg bakal aku hadapi...
x tau la ape rasanya bila kna hafal 8 subjek dari kulit ke kulit buku teks dari form 1 smpai form 3..
aq rasa time tu mesti aq dah cm org x betol(harap-harap x la...)
hmm...tp ape aq kisah,yg penting aku happy....

Jumaat, 27 Februari 2009

Menyintai Tidak Bermakna Memiliki

Janganlah kau angkuh melaungkan
si dia kepuyaanmu
atau kau kepunyaan si dia
kerana hakikatnya
kita tidak pernah memiliki sesiapa
walau sekeping hati seorang insan
tidak kah kau sedar
hukum alam menyatakan
menyintai tidak semestinya memiliki?


Manusia pandah berpura
berlakon di pentas dunia
dan bertopeng menutup rahsia
tetapi hati tidak pernah berdusta pada empunya
tentang perasaan yang bergolak di dalamnya


Tidakkah kau sedar
mungkin si dia melafazkan
ungkapan cinta padamu
tetapi hati dan perasaannya
tidak prnay berniat bergitu
dia hanya berselindung
disebalik sejuta alasan


Dan kau
begitu jujur dan setia menyintainya
sehingga terlupa
hukum alam menyatakan
menyintai tidak bermakna memiliki


Sesungguhnya...
"Aku tidak pernah memiliki dirimu...
dan kau jua tidak memiliki aku."


Mengertilah
kita sebenarnya kepunyaan
Yang Maha Esa
tida sesiapa berhak memiliki diri kita
kecuali Dia
Dia mengasihi hambaNya
Dia memiliki hambaNya
dan ke pangkuan
Dia kita kembali.

(nukilan pelajar SMKAJ)

Rindu Ku Khayalan

Telah lama namamu
terpatri di hatiku
dan kau sendiri tak pernah
mengetahuinya
bila saat pergimu sudah tiba
tiada kecekalan untuk
kumelafazkannya
lalu dengan beratnya aku melepaskan
kau pergi
pergi tanpa mengetahui kata hatiku...


Aku akur atas apa yang berlaku
dalam fikiranku hanya mahu
melupakanmu
namun hati masih berdegil
hingga bayangmu memenuhi sudut
sepiku...


Kau yang penuh dengan
kesederhanaan
hanya tersenyum apabila kumemandang
tapi aku tahu kau tiada upaya
mentafsirkan
pandangan ku penuh bermakna
makna yang kusendiri keliru...


Dari jauh kusering memerhatikanmu
tanpa kau sedari aku menjejaki
kini kau telah pergi
telah kau ajarku erti rindu...


Mentelku menyentak
ini semua hanya mainan
mainan dusta hati yang tak tahu apa itu
cinta...


Aku ingin melupakanmu saat ini
tawamu yang sering mengiang
di telingaku
wajahmu yang sering hadir di dalam
mimpiku
perlakuanmu yang serin menjadi
bayangku
aku anggap sebagai angin lalu...


(Nukilan Pelajar SMKAJ)

Ahad, 22 Februari 2009

Cinta Antara Kita

Sejak dari dulu kumenyintaimu
kau tahu bergitu namun kau berpura
kumasih teringat kau peluk diriku
kau telah membuatku menyintaimu
sudah berapa lama
diriku ini tak bertemu mu
mungkin kuharap jua
kau merinduku sebagaimana ku rindumu
Cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia kumenyinta dirimu
kuhanya menunggumu ternyata kau cinta ku
ku kan berjanji menyinta mu sayang…
Setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada kucinta selain dirimu
ku ingin bersama denganmu selamanya
walaupun sehingga keakhir nyawa
mungkin kau tak mengerti
maksudku dulu pada dirimu
kini ku kan menyinta dirimu itu
sehingga keakhir waktu
cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia ku menyinta
dirimu ku hanya menungumu
ternyata kau cinta ku
ku kan berjanji menyinta mu sayang
Sudah berapa lama diri ku ini tak bertemumu
mungkinku harap jua kau merinduku sebagai mana ku rindu mu
Cinta antara kita tiada penghalangnya
walau akhir usia ku menyinta dirimu
kuhanya menunggu mu ternyata kau cinta ku
ku kan berjanji menyintamu sayang

Demi Waktu

Ku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir di antara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku
Maafkan aku...
Menduakan cintamu...
Berat rasa hatiku...
Tinggalkan dirinya
Dan demi waktu...
Yang bergulir di sampingmu
Maafkanlah diriku...
Sepenuh hatimu...
Seandainya bila...
Ku bisa memilih...
Kalau saja waktu itu
Ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua takkan seperti ini
Dirimu dan dirinya kini ada di hatiku
Membawa aku dalam kehancuran

















Sabtu, 21 Februari 2009

Pantun Solat

Pergi ke pasar membeli ikan,
Membeli ikan jangan malu,
Solat selalu jangan ditinggalkan,
Supaya ALLAH berkati selalu..

Jangan dikacau Baba termenung,
Nanti dimarah oleh Nyonya,
Walaupun ilmu tinggi menggunung,
Tidak solat,apa gunanya..

Pergi ke Johor mengambil masa,
Singgah dahulu di Kota Melaka,
Meninggalkan solat menjadi biasa,
Tidak takut api neraka?

Hari ahad pergi ke pekan,
Jangan lupa kirimkan surat,
Solat itu wajib diamalkan,
Semoga selamat dunia akhirat..

Aku Tak Sengaja...

Tadi aku main msj ngn best friend aku... Ye la,dah lama tak jumpa,of course la rindu gle kat dia.. Tmbhn lagi dia pindahkat PJ(putrajaya) awal tahun ni... Alkisahnya cm ni....

Aku:
let me guess
wat u'r doin..

Reading
book?

Nope!
Listening Music?

No!
Watching
Tv?

Naa!

Caught U!
Miss Me & Reading My SmS!


n now u r smiling!
Ahakz...

Atik:
Kami kat n_n_i_g!
kat kedai gnting rmbt pak _e_..
haha..tp dh nk kuar dh..
bAbAi!

Aku:
Ko wat pe kat cni?
blek kg ke?
aq rndu la plak nak tgk muka ko..(aq bkn lesbian)
byk bnda aq nk cte kat ko tp x ksmpaian..(almk,jiwang la plak)
smlm aq dating ngn pakwe aku aq kat psar tp kejap je la..
aq bwk syaq,dia ckp ktorg x rmntik langsung...(atas sbb-sbb t'tntu)
pastu anak on nmpk aq ngn _a_s,dia pown t'sgih-sgih cm kerang busuk..
nymph plak aq..
time blek lak syq asyik kutuk gigi _a_s je..
aq yg xleh bla dgr sbb ada je lwk yg dia leh wat dgn gigi _a_s tu..

Atik:
Dtg r sni jap! leh jmpa..
klu rjin,hehe..

Aku:
Klo nak tau aku mmg x rjin..
nak kne tukar bju la, sluar la, pkai tdung la, nk start moto n mulakn pcutan..
byak kje 2 beb..
he he he...

Atik:
Haha..
aq bru nak sshkn ko!
aq dh nak blik dh nie!
hehe..

Aku:
P la blek..
aq tau ko tak wndu kat aq..(touching r plak)hehe..
hati-hati di dlm kte, tkut t'tdo smpai kluar air liur..
habis kte ko kne bnjir lumpur...
ahakz...

Atik:
Pdas btol prli ko erk!

Aku:
x sgka plak lwak aq jdi p' lian..
sowy ye..
aq x b'mksud..(aq mnusia biasa)


slepas tu, msj aq langsung tak dibalas...
aq risau sgt klo dia mrh gile kat aq...
aq tak b'maksud bgitu...aq ingat dah lme x main msj, bleh la aq mlawk skit...
x sgka plak lwak aq bleh mgguris hati my best friendz...
i'm so sorry....
klo ko ada bce blog aku ni, ko maafkn lh aq ye...



















Jumaat, 20 Februari 2009

Problem Kawan Aku

Aku ni baik betul la...
kawan aku ada krisis ngn balak dia,aku gak kne solvekn problem diorg...

kwn aku ni suruh aku bebelkn pakwe dia smpai nak kne 20 kali anta mesej, tapi aku aku send tiga kali je, terus balak dia tu insaf...

Balak kwn aku ni senang pcye ckap org,sbb tu la leh timbul krisis mah tangga tu... yang kwan aku ni plak, asyik nak gaduh je bila diorg ada krisis... dah tu tak pasal aku yag kne solvekn problem diorg...

Buat pengatahuan korg,dulu sblom kawan aku ni couple ngn balak dia, aku pnh arr simpan prasaan kat blak dia ni...tpi aku mula lupakn dia bila aku tau diorg couple....

mse mula-mula dapat tau tu touching gak,tapi nak wat cm ne,demi persahabatan yg telah lama di bina,aku pun undurkn diri n tak lagi simpan prasaan dekat balak dia...

kawan-kawan aku yg tau kes ni semuanya ckap yg kwn aku ni suka tikam kwan dari belakang sbb sebelum kwn aku couple ngn balak dia,dia dh tau aku suka kat mamat tu. Tu la sebab tak pasal-pasal dia di ketepikn kwn-kwn yg rapat ngn aku...
tapi aku dah tak kisah la dengan semua tu sbb aku dah jumpa some body yg syangkn aku...

















Rabu, 18 Februari 2009

SEMUT...

Pn. Suraya telah mghubungi seorang doktor berkenaan dengan anaknya....

Pn. Suraya:
Hello.doktor tolong selamatkan anak saya...

Doktor :
Kenapa puan?

Pn. Suraya:
Anak saya termakan semut!!!

Doktor :
Ohh,saya ingat kenapa tadi...tidak mengapa, semut tidak merbahaya langsung kepada anak puan...

Pn. Suraya:
Tapi doktor,saya telah memberi anak saya minum racun semut agar semut dalam badannya mati...!!!

Doktor :
APA!! !! !! !!Cepat bawak anak puan ke hospital sekarang....

Wazzup!!!

Hai...
Selamat, berkenalan aku syahira...
Aku baru je buat blog nih...
harap2 korang enjoylah blog nih...
Sayonara..